KHC verspeelt punten in Noordscheschut

KHC moest zaterdagmiddag aantreden voor haar 3e competitiewedstrijd in de uit wedstrijd tegen het Drentse Noordscheschut. De Drentse formatie degradeerde vorig seizoen uit de hoofdklasse wat nu 4e divisie wordt genoemd. Het sprokkelde toe nu toe 4 punten en versloeg vorige week buurman Dos Kampen in de laatste minuten van de wedstrijd. KHC had beide eerste wedstrijden gewonnen, dus ingrediënten voor een spannende voetbalmiddag.

De wedstrijd kwam snel op gang, en direct was er een hoofdrol voor de arbitrage die al in de 3e minuut een gelekaart gaf aan Durk van der Leest wegens het haken van een tegenstander. Even later toverde de leidsman zelfs al een rodekaart uit de borstzak voor Burak Alp wegens te hard inkomen. Resultaat van deze actie van de leidsman, geen overwicht en een zeer moeizame wedstrijd zonder dat het overigens gemeen werd. Wel werden veel beslissingen aangevochten en dat kwam het spel niet ten goed. KHC werd wonderwel de bovenliggende partij met 10 man. Op inzet kwamen er de kansen al waren die in de 1e helft spaarzaam. Een harde actie op doelman Steven Vonk werd niet bestraft met geel en dat maakte de arbitrage eenzijdig zaterdagmiddag.

Na de rust een fanatiek aanvallend KHC dat vol voor de winst ging. Kansen waren er voor Karim Gabara en Jarron de Lange. Verdedigend stond het goed en KHC gaf nagenoeg niks weg. In de spannende slotfase greep KHC bijna de winst. Invaller Livai Vos had de bal voor het inschieten, maar een op de doellijn staande speler wist de bal nog te pareren. Aan de andere kant nog een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel. Maar eerlijk gezegd zou dat niet verdiend zijn geweest, maar de voetbal wetten zijn soms hard.

Resumerend: KHC heeft hard gewerkt voor een goed resultaat. Het kreeg al vroeg in de wedstrijd tegenslag middels een rode kaart. Het kan stappen maken door beter te leren omgaan met emotie en zich niet laten imponeren door een provocerende tegenstander die voetbaltechnische ver de mindere was zaterdagmiddag.

Volgende week zaterdag speelt KHC haar 4e competitiewedstrijd. Het komt dan uit tegen SVI uit Zwolle dat nipt won van buurman Dos Kampen met 3-2. Van deze tegenstander weet KHC wat meer, ze bieden altijd de nodige tegenstand en strijd. KHC zal dan ook geconcentreerd aan de start dienen te verschijnen om resultaat te halen tegen de Zwolse blauwvingers.

De wedstrijd zaterdag op Sportpark De Venen in Kampen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. Rutgers uit Dinxperlo. Na afloop van de wedstrijd is er muziek in de kantine met zanger Peter Veenstra.

Verslag: Tjibbe van Dijk