Wit-Blauw selectie pakt weer door in succesvol weekend

Het was wel even een bewogen zaterdag en Wit-Blauw laat zien de laatste weken het aspect klantenbinding hoog in het vaandel te hebben staan. De aftrap was voor het 2e. Op bezoek kwam de ongeslagen koploper CSL, maar Wit-Blauw liet gewoon zien dat de ingezette weg van vorig seizoen moeiteloos door te kunnen zetten. Daarna volgde een waar spektakelstuk van het eerste. Deze wedstrijd tegen eveneens CSL, waarin van alles gebeurde, werd omgezet in een 22-21 overwinning.

Fysiek sterk was de tegenstander van het 2e. Zonder puntverlies kwam de ploeg uit het Friese Britsum dan ook naar Kampen. Zij lieten dit ook in de eerste fase van de wedstrijd zien. Na een 1-4 voorsprong wist Wit-Blauw door een overdosis aan energie dit tot rust om te buigen tot een 11-11 theestand. Na rust was het Wit-Blauw die gelijk het heft in handen nam en ook niet meer uit handen gaf. Via 15-11 werd er geëindigd met een 22-18 eindstand. Tot stand gekomen door nooit aflatende vechtlust en een teamprestatie van formaat.

Na het genieten van het 2e was het de beurt aan ons vlaggenschip. De flow en instelling is meer dan teamwaardig te noemen en 60 minuten voor en met elkaar voor een resultaat te gaan is wat de laatste weken de ploeg kenmerkt. De trainer van het eerste, Jelle Visscher, bevindt zich dan ook in een luxe positie, zelf gecreëerd, dat er keuzes zijn in een startopstelling. Iedereen schikt zich in deze rol, en ze maken momenteel elkaar ook beter.

CSL kwam ook hier snel uit de startblokken middels een 0-2 voorsprong. Vanzelfsprekend niks aan de hand en snel werd dit omgebogen tot een 3-2 voorsprong. Tot 5-5 ging het op en neer maar daarna werd er met prima spel afstand genomen tot 9-5. Deze voorsprong werd vastgehouden tot in de rust 11-7. De duels waren fysiek maar van gemeen spel was er nooit sprake.

De 2e helft liet even een ander CSL zien. Snel wisten ze de achterstand terug te brengen tot 11-9. Maar daar waar voorheen de ploeg nog wel eens kon knakken bleef nu de rug recht. Steeds wisten ze op voorsprong te blijven, variërend van 1 tot 3 doelpunten verschil. Het werd hectischer. Niet alleen de stand 19-19 vertaalde dit (daarna aan beide kanten een strafworp mis) maar ook de duels werden anders van aard. De scheidsrechters uit Rotterdam hadden dan ook hun handen meer dan vol. Binnen korte tijd vonden ze het nodig om de handrem aan te trekken door 5 kaarten uit de borstzak te toveren. Één rode (Tom Westerveld) en 4 gele. Maar Wit-Blauw liet zien over een brede bank te beschikken en het was Vladimir Slot die vanaf 20-20 twee keer liet zien over koele handjes te beschikken. Hij velde met twee afstandsschoten het doodvonnis over de ploeg uit Britsum. Een hectische slotfase volgde maar na 22-21 en vijf extra minuten kon in Kampen de verdiende overwinning gevierd worden. Ééntje uit de categorie teamprestatie! Volgende week de derby tegen Sparta Zwolle waar Wit-Blauw wellicht de koppositie met één overwinning met niemand meer hoeft te delen.

Verslag: Wit-Blauw