‘s-Heerenbroek en Reaal Dronten houden elkaar in evenwicht ( 0-0 )

Op zaterdagmiddag mocht ‘s-Heerenbroek aantreden om 14:30 tegen Reaal Dronten.
Het weer was goed, het 2e had net met 3-2 gewonnen van het 2e van Reaal Dronten en Martin van Ittersum was 25 jaar geworden, Kortom alle ingrediënten aanwezig voor een mooie pot voetbal!

Gelijk vanaf de 1e minuut brandde de wedstrijd los, zowel ‘s-Heerenbroek als Reaal Dronten wisten gevaar te stichten voor de goal. Een schot van Jonno Pruim werd gekeerd en daarnaast wist Jelmer Visscher een fantastische redding te maken, een voorzet vanaf rechts werd hard op doel gekopt en Jelmer kon de bal precies op de lijn tegenhouden.

Zo verging de 1e helft eigenlijk verder, de wedstrijd ging mooi op en neer, een fantastisch afstandschot van William Meuleman werd gekeerd door de keeper en 2 kansen van Jonno Pruim en Jesper Wennemers konden net onschadelijk gemaakt worden.

Zo kwam ‘s-Heerenbroek er via de flanken regelmatig doorheen, maar was de eindpass niet goed genoeg. Al moeten ook de complimenten gemaakt worden naar het centrum van Reaal, die telkens goed opgesteld stonden om de ballen weg te werken.

Kortom een leuke 1e helft voor de neutrale kijker, geen mega grote kansen, maar ‘s-Heerenbroek had het wel verdiend om 1-0 voor te staan.Echter stond het 0-0 en konden de spelers een kopje thee gaan drinken.

In de 2e helft begon de wedstrijd eigenlijk precies zoals die aan het einde van de 1e helft geëindigd was. Gelijk was er een aanval over de rechterflank van ‘s-Heerenbroek en werd de bal teruggelegd op randje 16 en kon Daan Boersma afdrukken, de keeper kon met moeite de bal wegwerken, maar de toon was gezet!

Helaas zakte ‘s-Heerenbroek na dit moment wat weg en werd Reaal gedurende de 2e helft sterker en werden ze regelmatig gevaarlijk met corners en hoge voorzetten vanaf de zijkanten. Jelmer Visscher was een puike wedstrijd aan het keepen en gezamenlijk met de verdedigers wisten ze alles onschadelijk te maken.

Daan Boersma raakte lichtelijk geblesseerd en werd vervangen voor Bjorn Wezenberg, even later werd William Meuleman gewisseld voor Bernard Stoel.

De grootste kans voor ‘s-Heerenbroek was een voorzet vanaf rechts, welke door Jesper Wennemers bij de 2e paal weer voor werd gegeven, Martin van Ittersum kon zichzelf een verjaardagscadeau geven en het team daarmee ook, alleen kopte Martin voor open goal snoeihard tegen de paal.

Aan het einde van de wedstrijd bleef Reaal Dronten aandringen, met nog een buitenspelsituatie en meerdere gevaarlijke voorzetten, maar de Drontenaar wist niet tot scoren te komen.

De rechtsbuiten bij Reaal Dronten verloor het hoofd nog onnodig, terwijl hij zelfs de vrije trap meekreeg en haalde een agressieve handeling uit naar Sander Wennemers en ging er terecht met een rode kaart vanaf.

‘s-Heerenbroek wist ook niet meer gevaarlijk te worden en daarmee was de eindstand bepaald op 0-0. Na iets meer dan 90 minuten voetballen floot de leidsman uit Apeldoorn af. Een verhit potje, met veelvuldige woordenwisselingen wist deze arbiter in goede banen te leiden. Complimenten voor de arbiter dat hij zich door het commentaar liet beïnvloeden en de wedstrijd liet worden tot de mooie pot voetbal die het is geworden.

Over de 2e helft gezien had Reaal misschien wel recht gehad op een doelpunt.  Daarmee kunnen we concluderen dat over de gehele wedstrijd gezien de 0-0 uitslag terecht is geweest en beide teams tevreden kunnen zijn over deze mooie voetbalpot voor het publiek.

Volgende week speelt ‘s-Heerenbroek de uitwedstrijd tegen Alcides uit Meppel en de wedstrijd zal aanvangen om 16:00 uur, tot volgende week!

Verslag: Sander Wennemers