KHC doet zich zelf tekort tegen SVI uit Zwolle

Foto: John Zoetebier

Zaterdag j.l. moest KHC haar 4e wedstrijd spelen voor de competitie. Vorige week deed het zich zelf tekort door al vroeg tegen een rode kaart aan te lopen. Het matige duel in Noorscheschut eindigde mede daardoor in een gelijkspel waar een overwinning zeker tot de mogelijkheden bestond. Zaterdag moest het tegen SVI dat haar thuiswedstrijd wel in winst om wist te zetten 3-2. 

De wedstrijd op Sportpark Venen begon matig. Het aftastende spel ging over er weer zonder noemenswaardige kansen. SVI kreeg al in de 3e minuut een mogelijkheid middels een vrijeschop net buiten de 16 meter. Gelukkig voor KHC ging de inzet hoog over. De 1e kans voor KHC kwam in de 13e minuut. Boaz Smit gaf de bal af op Karim Gabara die de bal voor het doe brachtl. Leroy Knol was met een kopbal dicht bij een treffer maar zover kwam het niet, want de bal werd keurig gepareerd door de Zwolse doelman. SVI kreeg daarna ook nog een kans maar de harde inzet ging ruim voorlangs. KHC kwam in de 36e minuut op een 1-0 voorsprong. Met een prachtige curve plaatste Delano Rijke de bal hard in de linker kruising. Hierna nog wat kleinen kansen maar gescoord werd er niet meer voor rust. 

Na de rust een fanatiek aanvallend KHC dat vol voor de winst ging. Met name Karim Gabara kreeg enkele honderd procent kansen. Maar telkens vond hij of een speler of doelman op zijn weg. Het zat dan ook even niet mee, want KHC had zeker een treffer verdient in die fase. SVI was echter in de counter uiterst effectief want het kwam tegen de verhouding in op 1-1. Bij een hoekschop was er even onoplettendheid en Youp Kok van de gasten was met een kopbal doeltreffend. KHC probeerde het vervolgens nog wel even en het kreeg nog wat kansen maar gescoord werd er niet. KHC droop uiteindelijk teleurgesteld het veld af want er had echt meer ingezeten dan wederom een punt. 

Resumerend: KHC heeft ondanks hard werken zich zelf tekort gedaan. Het was in de afronding slordig en niet effectief. Met name de voorste linie functioneerde niet geweldig zaterdagmiddag. Spits en topscoorder Boaz Smit zat niet lekker in de wedstrijd en dat kan en moet beter. De verder sportieve ontmoeting eindigde uiteindelijk in een remise 1-1. Scheidsrechter Wijnand Rutgers uit Dinxperlo had geen moeite en floot een onberispelijke wedstrijd 

Volgende week zaterdag speelt KHC een bekerwedstrijd in de knock out ronde van de KNVB beker. Het ontmoet daarin SVVN uit Nijverdal dat uitkomt in de 3e klasse D. Het team staat in de competitie op de 9e plaats. KHC zal moeten waken voor onderschatting want bekervoetbal is altijd oppassen dat je tegen een lager geplaatst team onderuit gaat. De wedstrijd op Sportpark De Venen in Kampen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Gidding uit Arnhem.

Verslag: Tjibbe van Dijk