KHC wint 1e bekerwedstrijd in Knock-out ronde van de KNVB beker

Foto: John Zoetebier

Zaterdagmiddag werd er op Sportpark De Venen de 1e ronde afgewerkt van de strijd om de KNVB beker. KHC moest aantreden tegen 3e klasser SVVN uit Nijverdal dat in de middenmoot van haar klasse staat. Het is in dit soort wedstrijden altijd oppassen, om niet afgetroefd te worden. 

De wedstrijd ging aftastend van start. SVVN kreeg al snel een gevaarlijke vrijeschop te nemen rand 16 meter. De harde inzet werd echter hoog over het doel geschoten. Aan de andere kant kreeg KHC kansen via Tim Sleifer en Karim Gabara. In de 19e minuut kwam de 1-0 op de borden. Tim Sleifer maakte er na een individuele actie fraai 1-0 van. Hierna verzuimde KHC het tempo op te schroeven en SVVN bleef hierdoor in de wedstrijd. Het kijkspel werd er niet beter op. SVVN bleef af en toe in de tegen aanval gevaarlijk en doelman Steven Vonk moest enkele keren in actie komen zonder dat het echt gevaarlijk werd. 

Na de rust werd het er allemaal niet beter op. De beste kans voor KHC was er voor Karim Gabara. Maar de afvallende bal belande uiteindelijk in de handen van de doelman. Ook SVVN kreeg nog een kans. Doelman Vonk beoordeelde een inzet foutief, ging achter de bal aan die uiteindelijk bij een tegenstander belande. Gelukkig voor KHC kon een verdediger redding brengen. In de slotfase nog aan beide kanten een afgekeurde treffer, wegens buitenspel en hands. Gescoord werd er echter niet meer. KHC won uiteindelijk terecht zonder groots te spelen. 

Volgende week zaterdag speelt KHC weer voor de competitie. Het speelt dan een uitwedstrijd tegen WHC uit Wezep. De wedstrijd op Sportpark Muldersingel in Wezep begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Eddy de Gier uit Biddinghuizen. 

Een week later 5 november speelt KHC haar 1e competitie derby thuis tegen buurman Dos Kampen. Deze wedstrijd begint pas om 18.00 uur om iedereen de gelegenheid te geven deze te zien.

Verslag: Tjibbe van Dijk