Wederom verlies Ten Brinke Set-Up

Vandaag stond de wedstrijd uit tegen SSS Barneveld HS2 op het programma. Een team die Set-Up kende uit voorgaande seizoenen en altijd in de top van de competitie meedraait. Men wist dat het een pittige wedstrijd ging worden vandaag. Libero Arjen Kaspers kon niet aanwezig zijn vandaag en gelukkig was Dave de Velde bereid om mee te gaan vanuit HS 3.

De eerste set werd er vanuit de kant van SSS HS 2 goed gestart aan de wedstrijd. Er lag servicedruk en de side-outs werden goed gescoord. Set-Up liep vanaf het begin achter de feiten aan en keek gedurende de hele set tegen een achterstand aan. Aan het eind van de set begon de eigen side-out beter te lopen, maar het was niet meer genoeg om de set om te kunnen draaien. Deze eerste set werd verloren met 25-15.

De tweede set begon coach Peter Gaillard met een andere opstelling. Drie spelers vanaf de bank werden gewisseld en vol enthousiasme werd begonnen aan de tweede set. Deze set verliep compleet anders dan de eerste set, want vanaf het begin wist Set-Up een gat te slaan van 4/5 punten en die werd gedurende de hele set niet meer weggegeven. Verdedigend werd er meer van de grond gehaald en de aanvallers scoorden meer directe punten. Deze set werd gewonnen met 25-21.

De derde set was vergelijkbaar met de tweede set, tot Set-Up op 18-16 voorsprong een service serie tegen kregen vanuit SSS. Deze service bracht SSS op voorsprong naar 21-18. De vaste passer/loper Bart Schrijver van Set-Up ging op deze stand door zijn enkel, doordat de diagonaal van SSS onder het net doorkwam tijdens zijn aanval. Bart werd gewisseld door de getalenteerde Joël Vaandering die sinds dit seizoen vanuit HS 5 naar HS 1 is gekomen. Set-Up wist het eigen spel niet meer terug te krijgen in deze set en verloor 25-20.

Met een 2-1 achterstand in sets werd de laatste set gespeeld. Al snel kreeg Set-Up weer een lastige service serie te verduren vanuit de middenman van SSS en keek al snel tegen een 9-2 achterstand aan. Deze stand bracht Peter Gaillard tot wisselen in de spelverdeling en op de middenpositie. Set-Up wist er geen wedstrijd meer van te maken en verloor deze set dik met 25-11.

Jammer genoeg een 3-1 verlies uit in Barneveld, maar gelukkig ontmoeten we dit team in het nieuwe jaar nog een keer thuis om dit resultaat te verbeteren. Volgende week reist Set-Up af naar Sneek voor de 2e ronde van de beker waar men gaat spelen tegen Keistad HS 1 en Lokomotiv Hydra HS 1.