Gedreven KHC wint van WHC

Foto: John Zoetebier

Zaterdagmiddag moest KHC aantreden tegen WHC uit Wezep dat verrassend de punten liet liggen tegen buurman Dos Kampen in de vorige competitiewedstrijd. KHC dat de laatste weken wat onder de maat speelde was dus gewaarschuwd dat er gedreven tegenstander op de mat zou verschijnen. 

De wedstrijd ging aftastend van start. Weinig uitgespeelde kansen, en naar mate de 1e helft vorderde bouwde WHC een licht veldoverwicht op. De formatie uit Wezep kreeg diverse hoekschoppen te nemen, maar de KHC defensie hield stand. De beste mogelijkheid voor KHC kwam in de 28e minuut van de voet van Karim Gabara. Maar zijn harde inzet scheerde rakelings naast. Even later nog een kans voorn Tim Sleifer maar gescoord werd er niet voor rust 

Na de rust een fanatiek jagend KHC dat brutaal op zoek ging naar een treffer. Burak Alp werd in de ploeg gebracht, die vervolgens KHC op sleeptouw nam. KHC kwam dat ook op een 0-1 voorsprong. Boaz Smit bracht na een individuele actie de bal voor de voeten van Leroy Knol. Met een harde gerichte schuiver plaatste deze de bal in de linker benedenhoek. KHC was in die fase de bovenliggende partij maar WHC was gevaarlijk in de counter, en er was de nodige spanning. De sportieve wedstrijd kreeg nog een negatieve domper. Bij een snelle aanval werd Karim Gabara hard onderuit gehaald, en de speler van WHC kon met een rodekaart vertrekken. Gabara kon helaas niet verder, gelukkig bleek na afloop dat de blessure mee viel. In de spannende slotfase maakte Mitchel Hooisma er nog 0-2 van en was de wedstrijd beslist. Scheidsrechter de Gier hield de wedstrijd verder goed onder controle. 

Volgende week zaterdag speelt KHC de kraker tegen buurman Dos Kampen. De poelantend wisten verrassend uit te halen door thuis te winnen van koploper Quic’20 uit Oldenzaal. Ze wisten op die manier vertrouwen te winnen, na de negatieve start van het seizoen. KHC had een prima start van de competitie, maar de laatste weken wou het niet echt vlotten. Maar afgelopen zaterdag richtte het team zich op en wist uiteindelijk WHC over de knie te leggen. Komende zaterdag dus een echt spannende derby, met 2 gedreven teams die vol voor de winst zullen gaan. 

De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 18.00 uur, zodat een ieder in de gelegenheid is de wedstrijd te bezoeken. Mede door de verwachte drukte weer het verzoek zoveel mogelijk op de fiets te komen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Stan Endeman uit Luttenberg.

Verslag: Tjibbe van Dijk