Reflex bekert een ronde verder

Na een lastige reeks in de competitie is het tijd voor de nationale beker. Een mooi moment om veel uren te maken. Helaas mistten we wel een speler, wat jammer is op een intensieve bekerdag. Gelukkig waren Sam en Serano uit heren 2 weer van de partij, Serano dit keer in de rol van libero.

De eerste wedstrijd was tegen Sneek, waar ze met een mooi project bezig zijn om de heren lijn weer kleur te geven. In een onderlinge oefenwedstrijd hadden we al kennis gemaakt met de potentie van dit team. Een paar ervaren spelers gecombineerd met aanstormend talent. Vandaag waren het echter de talenten van Reflex die de boel beter voor elkaar hadden. Met veel overtuiging werden de eerste 2 sets binnen gehaald. In de derde set lukte het Sneek om de schroom wat van zich af te gooien en werd het een echt gevecht die in de verlenging door de gasten gewonnen werd. De opleving was echter van korte duur en de 4e set konden wij weer overtuigen winnen.

Tijd voor een wedstrijdje rust en een mooi moment om de volgende tegenstander, VCV, te analyseren. In deze wedstrijd lukte het Sneek wel om met overtuiging te spelen en na een mooi gevecht stond er 3-1 voor de Friezen op het scorebord.

Ruim na achten was het tijd voor de derde wedstrijd van de dag. Reflex wist dat het aan 2 sets genoeg had, maar dat is geen manier om een wedstrijd aan te vangen. Spelen voor de winst was dus gewoon de insteek. Er ontstond een boeiend, maar niet al te hoogstaand volleybalgevecht. De vermoeidheid speelde beide ploegen duidelijk parten. De eerste set ging zonder al te veel problemen naar Reflex. Tijd voor VCV om het halve team te veranderen. De ploeg nam met deze nieuwe spelers een ruime voorsprong. Aan het einde van de set wist Reflex met een flinke sprint toch weer terug te komen en zelfs op set (eigenlijk dus match) point te komen. Uiteindelijk was het toch VCV dat de set binnen wist te halen. Het niveau werd er in de 3e set niet beter op, maar Reflex was dit keer wel scherp genoeg om de driekamp te beslissen. VCV ging bij de 1-2 achterstand toch nog voor de winst dus modderden beide ploegen rustig verder. Het was ruim na tienen toen Reflex de 3-1 overwinning op het scorebord kreeg.

Een prima bekerdag voor de jonge ploeg uit Kampen, met veel ervaringen die ons hopelijk in de competitie weer gaan helpen. Nu kijken of er een mooie loting in de beker komt als bekroning voor het harde werken van vandaag.

Verslag: Erik Huisken