‘s-Heerenbroek verstevigd koppositie met prima resultaat tegen hekkensluiter VSW

Zaterdag 29 oktober stond het affiche V.V. ’s-Heerenbroek – VSW op het programma. Een wedstrijd waar de groenhemden geen goede herinneringen aan hadden. In de thuiswedstrijd werd vorig jaar een redelijk goede pot op de mat gelegd met veel grote kansen voor ’s-Heerenbroek, het was echter Windesheim wat in de slotfase aan het langste eind trok. Ook bij de uitwedstrijd ging ’s-Heerenbroek uiteindelijk ten onder in een ware knokwedstrijd. Een comeback leek even in de maak maar in plaats van 3-3 viel het weer in de slotfase de andere kant op, namelijk 4-2 voor VSW. Genoeg reden voor de mannen om revanche te nemen dus!

Voorafgaand aan de wedstrijd was er namens de vereniging een eerbetoon aan Ben Bouwmeester voorbereid. Ben Bouwmeester is ongeneeslijk ziek en kon in samenwerking met stichting Wens Ambulance nog één keer als supporter aanwezig zijn op ons sportpark Broekerland. Gesteund en omringd door vrienden, familie en andere supporters kon Ben zijn team nog één keer aanmoedigen. Een emotioneel en mooi moment. Wij als selectie en vereniging willen hem bij deze nogmaals bedanken voor zijn jarenlange support!

Deze middag konden wij nog mooier maken door onder toeziend oog van Ben de overwinning binnen te slepen. Pupil van de week Niels Henniphof gaf de groenen daarbij alvast het goede voorbeeld door de eerste goal van de middag te maken!
’s-Heerenbroek had goed opgelet bij de goal van Niels want deze goal kreeg na vijf minuten al een vervolg. William Meuleman gaf vanaf het middenveld een goede steekpass over de laatste linie van Windesheim. Jonno Pruim ging er met de bal vandoor en gaf deze strak voor op de binnenstormende Jesper Wennemers. Een prima uitgespeelde aanval leverde een vroege voorsprong op.

De groenhemden drongen telkens wel wat aan maar kregen geen opgelegde mogelijkheden de eerste helft, de grootste kans was zelfs voor VSW. Waar ’s-Heerenbroek vaak via kapstokspits Henri de Leeuw de aanval vaak een goed vervolg wist te geven was het VSW dat 1 op 1 ging met Jelmer. Een uitstekende redding voorkwam echter de 1-1 in de 25ste minuut.

De mannen gingen aan de thee en zeiden daar tegen elkaar dat het voetballend wel een stapje beter kon. Ondertussen mocht Sem Pruim, beter bekend als Sem Haaland, de heupjes opwarmen. Hij zou er inkomen voor Max Postma die net terug is van een blessure. Na rust waren er voor de invaller slechts 8 minuten nodig om de 2-0 in het netje te leggen. Het was zijn oudere broer die de bal bij de tweede paal neerlegde waar Sem de bal alleen nog maar hoefde aan te nemen en in te schieten!

De 2-0 was een mooie opsteker voor een niet al te super voetballend ’s-Heerenbroek. Verdedigend stond het wel goed. Voetbalsport Windesheim wist het laatste kwartier steeds meer aan te dringen omdat ’s-Heerenbroek het voetballend in die fase wat liet afweten. Het opportunistische spel van de gasten was alleen niet genoeg om de verdediging van de thuisspelende ploeg te slechten.

Met deze overwinning hebben de groenhemden hun koppositie verstevigd! Hiermee hebben de groene draken alles in eigen hand en kunnen zij volgende week een belangrijke slag voor de periode slaan tegen V.V. Kampen!

Verslag: Sander Wennemers