Fors verlies Kampenion bij kampioenskandidaat Pecos

Op de foto: op de voorgrond Gert-Jan de Lange en Julian Plette | Foto: © Trip & Wessels

Dat het afgelopen zaterdag voor Kampenion de wedstrijd van de waarheid zou worden, was duidelijk. In augustus meldden wij het al: Pecos 1 uit Oegstgeest lijkt in poule A van de 2e divisie de sterkste tegenstander. Waarschijnlijk hadden de Kamper heren dat ook gelezen en gingen zij met knikkende knieën naar Oegstgeest om daar niettemin hun beste beentje voor te zetten.

De thuiswedstrijd op 15 oktober was geëindigd in een gelijkspel, dus hoop was er wel. Als je aan het eind van de middag de uitslag op het scorebord ziet staan, 9 – 1, zou je het niet zeggen, maar het was toch spannend. Maar liefst vijf van de tien partijen gingen over de maximale vijf games; ze vielen echter alle in het voordeel uit van de thuisclub. Het enige Kamper puntje was voor Gert-Jan de Lange, die invaller Tom Helle met ruime cijfers versloeg. Meer zat er niet in.

Kampenion 1 staat daarmee op de tweede plaats en dat zal wel zo blijven. De volgende wedstrijd is komende zaterdag, tegen De Boer Taverzo 3 in Zoetermeer. De verwachting is dat Gert-Jan de Lange, Julian Plette en Mark Hankel dan met meer punten thuis zullen komen.

Kampenion 2, dat uitkomt in de 3e divisie, vond zijn Waterloo in Dalfsen. Al vele malen hadden de Kampenaren de degens gekruist met de spelers van DTV ’84 1, Rik Weijs, Hugo Beute en Harmen Kramer, ook in Kampen bekende namen. Als je kijkt naar de ratings van de tegenstanders, was de uitslag niet zo’n verrassing: 7 – 3. Ton Ringenier, Jordy ten Have en Robin Lieftink namen allen een puntje mee naar Kampen.
Kampenion 2 staat vijfde. De volgende wedstrijd is in Utrecht, tegen SVE 2, dat derde staat.