Go-Ahead Kampen wint van Hulzense Boys

Afgelopen zaterdag won Go-Ahead Kampen met 1-4 bij Hulzense Boys. GAK speelde een uitstekende 1e helft in Nijverdal. In het 1e kwartier kregen de rood-gelen zes goede mogelijkheden en kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. In de 19e minuut was het wel raak. Dennis van der Wal kopte een corner van Nico Veldman knap binnen, 0-1. GAK bleef aanzetten en na 27 minuten spelen maakte Wilbert Wessels op aangeven van Kelvin Groothand de 0-2. In de 33e minuut was het Nico Veldman die rustig bleef en de 0-3 aantekende. Wederom was het de sterk spelende Kelvin Groothand die een assist achter zijn naam noteerde. Ruststand 0-3.

In de kleedkamer van Hulzense Boys waren in de rust harde woorden gevallen werd er na afloop in de bestuurskamer gezegd en de thuisploeg probeerde na rust het schroom van zich af te gooien. In de 1e 20 minuten van de 2e helft probeerde men om nog wat van de wedstrijd te maken, maar gescoord werd er niet. Daarna ging de storm liggen en in de 74e minuut was het invaller Bryan Hellendoorn die met een kopbal de 0-4 scoorde, op aangeven van de sterk invallende Rutger Koopman.

In de blessuretijd kreeg Hulzense Boys nog een cadeautje toegewezen van de arbiter middels een strafschop. Die werd benut door Menno Kamphuis. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-4 overwinning voor Go-Ahead Kampen en revancheerde GAK zich op prima wijze voor de slechte resultaten van de afgelopen weken.

Aanstaande zaterdag komt Epe op bezoek in Kampen. De ploeg van hoofdtrainer Martijn de Haas is terug te vinden op de 12e plaats met 5 punten uit 7 wedstrijden. Epe verloor afgelopen zaterdag met 0-2 van ASV Dronten en die nederlaag was terecht. Epe heeft dit seizoen als doelstelling om zich te handhaven in de 1e klasse E. Clubtopscorer is de 18-jarige Sven van Egteren met vier doelpunten.

Afgelopen zaterdag waren er eindelijk weer eens lachende en blije gezichten te zien bij iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt. De spelers en staf hebben vertrouwen getankt in Nijverdal. Van belang is om deze lijn door te trekken richting de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Epe. Doelstelling is om wederom drie punten te pakken en een goede serie neer te gaan zetten. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter Paul van Koolwijk uit Angeren. Tot zaterdag !!

Verslag: Robert Hamer.