Nederlaag voor koploper ‘s-Heerenbroek tegen M.S.C.

De Meppeler Sport Club, beter bekend als MSC, heeft ’s-Heerenbroek afgelopen zaterdag haar eerste nederlaag van het seizoen toegediend. Verliezen is natuurlijk altijd zuur, maar deze nederlaag deed wel extra pijn aangezien de formatie uit ’s-Heerenbroek achteraf gezien aan minimaal één punt voldoende had gehad om de eerste van de drie periodes dit jaar in de wacht te slepen. Een nieuwe kans wacht aanstaande zaterdag, wanneer ’s-Heerenbroek haar eerste IJsselderby speelt in en tegen Zalk. 

Vooraf stond er voor beide ploegen veel op het spel. Allereerst was het voor MSC noodzaak om de drie punten mee te nemen naar Meppel, aangezien de ploeg graag weer de aansluiting wou krijgen bij de top van de competitie. Bij een nederlaag zou ’s-Heerenbroek uitlopen naar 10 punten voorsprong ten opzichte van de Meppeler Muggen, waardoor er al in een vroeg stadium een behoorlijk gat geslagen zou worden door de Groene Draken. Anderzijds kon ’s-Heerenbroek bij een overwinning, en zo later zou blijken ook met een gelijkspel, beslag leggen op de eerste periode van dit seizoen. Daarnaast was ’s-Heerenbroek ook nog ongeslagen dit seizoen, wat de ploeg van Freddie v/d Burg natuurlijk graag in stand wou houden. 

Toch lieten de Groene Draken zich naar verrassen door de Meppeler Muggen. Ondanks dat er in de eerste 5 minuten twee goede mogelijkheden voor de thuisploeg te noteren vielen, nam daarna MSC het heft in handen. De uitploeg schuwde de fysieke strijd niet, won vrijwel al haar directe duels en kwam daardoor ook veel meer aan voetballen toe dan de thuisploeg. ’s-Heerenbroek werd al voetballender gewijs teruggedrongen op eigen helft en dat zou het wedstrijdbeeld blijven voor de eerste helft. De 0-1 was dan ook zeker verdiend te noemen, daar een van richting veranderd schot doelman Jelmer Visscher te machtig was. Tussen de 35ste en 40ste minuut viel de tweede treffer van MSC middels een vlotlopende aanval over de rechterflank. Vissscher beroerde de inzet van de spits nog wel, maar onvoldoende om een doelpunt te voorkomen. 

Zo kreeg ’s-Heerenbroek binnen 40 minuten twee tegentreffers te verwerken, en dat was evenveel als de voorgaande 6 wedstrijden, ofwel 540 minuten. De aanvalsdrang van MSC was daarmee nog niet gestild, maar Jelmer Visscher voorkwam met een stijlvolle redding nog een derde treffer door de bal uit de kruising te tikken. Bij het rustsignaal wist ’s-Heerenbroek dat het een loodzware uitdaging stond te wachten om het verschil in het tweede deel van de wedstrijd nog weer om te draaien. 

Toch geloofde de ploeg van Freddie v/d Burg daar zeker nog in, getuige het wedstrijdbeeld in de tweede helft. Enkele omzettingen binnen de formatie en de wil om de fysieke strijd met MSC nu wél aan te gaan, zorgden ervoor dat de groenhemden het MSC nu wel lastig konden maken. De belangrijkste omzettingen vonden plaats op het middenveld, waar Henri de Leeuw en Sem Pruim in het tweede deel van de wedstrijd geposteerd werden voor meer fysiek vermogen. Dit leidde ertoe dat Rob Henniphof weer zijn opwachting kon maken in de spits, waarmee ’s-Heerenbroek zich letterlijk en figuurlijk weer in de wedstrijd wou knokken.   

Dit lukte heel behoorlijk, wat direct leidde tot een grote mogelijkheid in de 53ste minuut. Een goede voorzet van Jesper Wennemers bereikte Sem Pruim, maar hij zag zijn inzet onfortuinlijk overvliegen vanaf een meter of 5 voor de goal. Hierna zouden gaandeweg de tweede helft nog meer hachelijke situaties voor de goal van MSC plaats gaan vinden maar goed verdedigend werk, een overvolle zestienmeter en een tweetal buitenspelsituaties stonden doelpunten van ’s-Heerenbroek uiteindelijk in de weg. 

Uiteindelijk moest ’s-Heerenbroek lijdzaam toezien hoe de klok verder tikte, verwoede pogingen niet tot het gewenste resultaat leidden en de dienstdoende arbiter na 98 minuten voetbal het uiteindelijk mooi vond geweest. MSC had ’s-Heerenbroek overklast in de eerste helft en dat bleek voldoende voor een 0-2 overwinning waardoor ’s-Heerenbroek weer met beide benen op de aarde staat. Toch bezet de ploeg nog steeds de koppositie, met 3 punten voorsprong op runner-up CSV ’28. Deze nederlaag maakt de competitie weer ongemeen spannend, en laat maar weer eens zien dat iedereen echt van iedereen kan winnen binnen de 4e klasse E.  

Veel tijd om te treuren is er niet voor ’s-Heerenbroek, want de volgende clash staat aanstaande zaterdag alweer op het programma. De groenhemden maken dan de oversteek naar de andere kant van de IJssel, ofwel naar buurman SV Zalk. Inzet voor deze wedstrijd is wederom de periodetitel voor ’s-Heerenbroek, maar misschien nog wel veel belangrijker is het vasthouden van de koppositie. Door de nederlaag van ’s-Heerenbroek ruikt de overige top zes, bestaande uit CSV ’28, Alcides, MSC, Reaal Dronten en Wilsum hun kans om de aansluiting richting de top van de competitie weer te maken. Zoals gezegd; de 4e Klasse E is weer ongekend spannend, en dat beeld zal tot de winterstop met zo’n grote kopgroep niet gaan veranderen. Uw en jullie support is ook aanstaande zaterdag dus weer meer dan welkom, wanneer er op Sportpark An de Steege om 14.30 afgetrapt zal worden. 

Verslag: Sander Wennemers