’s-Heerenbroek verliest koppositie aan CSV’28: 2-3

Nadat vorige week de 1e periode veilig was gesteld tegen Zalk, stond er vandaag weer veel op het spel in de thuiswedstrijd tegen CSV’28. De ploeg uit Stadshagen rijgt de overwinningen aaneen de laatste wedstrijden en staat op een verdienstelijke 2e plaats op slechts drie punten van ’s-Heerenbroek. Vandaag werd er dus gestreden om de koppositie!

Dat CSV wel oren had naar de nummer één positie bleek de eerste 20 minuten van de wedstrijd wel. Naast dat ze bekend staan om hun technische spelers bleken ze nu ook duelkracht te bezitten. Met deze twee eigenschappen gecombineerd werd ’s-Heerenbroek overtroefd in de beginfase wat gelijk resulteerde in een 0-3 tussenstand na 20 minuten. Waarbij vooral de 0-2  er eentje was om in te lijsten. Met dodelijke precisie werd de bal van een meter of 20 de bovenhoek in gejaagd.

Stelde ’s-Heerenbroek hier dan helemaal niks tegen over? Nou, bij een 0-2 tussenstand werd de aansluitingstreffer van Rob Henniphof afgekeurd omdat hij blijkbaar de bal uit de handen van de keeper zou hebben geschoten. De scheidsrechter wees eerst naar de middenstip maar bedacht zich later toch en gaf een vrije bal aan CSV. Merkwaardig.

Maar goed, ’s-Heerenbroek was wakker geschud en in het 2e  gedeelte van de 1e helft begon men beter in de wedstrijd te komen waarbij de bal steeds vaker bij een persoon in een groen shirt terecht kwam. Wat vlak voor rust resulteerde in de verdiende 1-3 van Rob na een goede aanval over de rechterkant. Ruststand 1-3.

De tweede helft moest er wat gebeuren om de achterstand te repareren. Daan Boersma werd in de ploeg gebracht om voor wat meer creatieve impulsen te zorgen. Daarnaast werden de duels weer meer gewonnen en de aanvallers beter in stelling gebracht. CSV werd op de eigen helft teruggedrongen waardoor er hier en daar weer een kansje te noteren was. Toch echte grote kansen leidde dit in de eerste fase niet. Steeds was de laatste bal niet goed genoeg waardoor CSV steeds alles onschadelijk kon maken. Daarnaast vertikte CSV het in de counter om de wedstrijd definitief op slot te gooien waardoor de Groene Draken konden blijven hopen op een goede afloop.

’s-Heerenbroek bleef doordrukken. Eerst kopte Bjorn Wezenberg net over en in de 85 minuut stormde Jonno Pruim de zestienmeter in. De linksback van CSV zette een sliding in maar was te laat: strafschop. Bjorn twijfelde geen moment en eiste de bal op. Zijn zelfvertrouwen werd uitbetaald door de bal keurig in het zijnetje te leggen. De keeper kansloos en een 2-3 stand.

Met nog 5 minuten op de klok plus blessuretijd was er weer van alles mogelijk. De scheidsrechter had de nieuwe regels omtrent blessuretijd bij het WK voetbal goed doorgenomen en liet (terecht) nog een flink aantal minuten doorspelen. ’s-Heerenbroek bleef aanzetten maar de krachten vloeiden langzaam weg uit de ploeg. Dreigend was het zeker maar tot een 100% kans kwamen de groenhemden niet meer. CSV kreeg uit de counter alsnog een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen maar ook zij konden het doel niet meer vinden. Eindstand 2-3. De Groene draken streden de 2e helft voor wat het waard was maar het mocht niet baten. Op basis van doelsaldo heeft CSV nu de koppositie en moet ’s-Heerenbroek het doen met de 2e plek. Volgende week weer een kans om het goed te maken in de derby tegen Wilsum. De ploeg verloor vandaag van Ulu Spor en zal gebrand zijn om weer een goed resultaat neer te zetten. De derby staat altijd garant voor veel spektakel dus komt dat zien! Aanvang 14:30 in Wilsum.