Go-Ahead Kampen wint van Noordscheschut

Afgelopen zaterdag won GAK met 1-2 bij Noordscheschut. Een knappe overwinning van de staf en spelers. Er stond een hecht elftal dat vocht voor elke meter. Voor rust heel goed voetbal van de Kampenaren. Nadat er tien mogelijkheden waaronder een aantal grote kansen waren gemist was het in de 45e minuut toch eindelijk raak. De uitstekend spelende Rutger Koopman gaf een prima assist op Kelvin Groothand en die schoot de bal onder de doelman door, 0-1. Go-Ahead Kampen trok de lijn van de 1e helft in het begin van de 2e helft door en na 57 minuten spelen werd de marge verdubbeld. Dyon Kleppe legde de bal panklaar neer voor Wilbert Wessels en de spits maakte zijn 10e treffer van het seizoen, 0-2.

De wedstrijd leek gespeeld, maar in de 68e minuut tikte Nick Koster een voorzet van links binnen, 1-2. Vier minuten later kreeg Kelvin Groothand zijn 2e gele kaart van de wedstrijd en daardoor moest GAK met tien man verder en was de spanning volledig terug. De thuisploeg kreeg nog twee mogelijkheden in de laatste 20 minuten, maar gescoord werd er niet meer. Zo boekten de rood-gelen een hele belangrijke zege in Drenthe. Door drie overwinningen op rij is de achterstand op de koplopers teruggebracht naar vier punten en is er weer van alles mogelijk in de 1e klasse E.

Aankomende zaterdag komt SVI naar Kampen toe. De ploeg van hoofdtrainer Bram Freie is terug te vinden op de 11e plaatst met slechts 7 punten uit 9 wedstrijden. Tot op heden beleven de Zwollenaren een teleurstellend seizoen. De resultaten zijn echter niet eens zo slecht, maar door vier gelijke spelen tegen KHC (1-1), SVZW (4-4), Achilles’12 (2-2) en afgelopen zaterdag tegen ASV Dronten (0-0) worden de punten moeizaam binnen gehaald. Alleen tegen DOS Kampen (3-2) werd er een overwinning geboekt. Clubtopscorer is Youp Kok met zeven doelpunten.

Overige wedstrijden in de 1e klasse E:

* ASV Dronten – WHC
* DZOH – KHC
* Quick’20 – Epe
* Hulzense Boys – Noordscheschut
* VV Heerenveen – SVZW
* Achilles’12 – DOS Kampen

Na drie overwinningen op rij in de competitie en de 2-9 zege in de beker is het vertrouwen bij de staf en spelers van Go-Ahead Kampen toegenomen. Het vertoonde spel geeft vertrouwen. SVI zal zo snel mogelijk uit de onderste regionen weg willen komen. De aanvangstijd van 15.00 uur is nog niet zeker, aangezien SVI een verzoek heeft ingediend bij GAK om de wedstrijd om 13.00 uur te laten beginnen.

Dit in verband met het Nederlands elftal dat om 16.00 uur speelt. Arbiter Brinkman uit Drachten is aangesteld voor deze streekderby. Ik verwacht een interessant en open duel met twee ploegen die beiden vol voor de overwinning zullen gaan spelen.

Robert Hamer.