Stadskazerne pop-up locatie Voedselbank Kampen

In de Stadskazerne is tot 6 januari weer een pop-up inleverpunt voor de Voedselbank Kampen te vinden. De Voedselbank Kampen steunt iedere week ongeveer 200 gezinnen met voedselpakketten. Hiervoor zijn zij afhankelijk van schenkingen. De Stadskazerne wil graag meehelpen en hoopt dat ook haar bezoekers houdbare producten komen doneren.

De samenwerkende organisaties in de Stadskazerne willen mede-Kampenaren die dat nodig hebben graag wat extra’s gunnen. Helemaal in deze dure tijd, waarin steeds meer mensen aankloppen bij de Voedselbank. Het tijdelijke inzamelingspunt in de Stadskazerne is te vinden in de expositieruimte, links van de ingang. Hier kun je ook de eerste zes portretten zien van het project Humans of Kampen. Tekstschrijver Esther Dekker en fotograaf Gwen Mustamu maakten deze eerste portretten maar hebben daarna jouw hulp nodig! In drie workshopavonden in februari kun jij leren zelf zulke portretten te maken. Kijk voor meer informatie in de agenda op de website van Bibliotheek Kampen.


Boodschappenlijstje
De Voedselbank heeft vooral behoefte aan voedsel. Wijn en andere alcoholische dranken mogen niet aan de klanten uitgedeeld worden.

Met onder andere deze lang houdbare producten maak je klanten heel blij:

•            koffie en thee
•             pasta, rijst, couscous, aardappelpuree
•             pastasauzen, soep
•             ontbijtgranen, broodbeleg (jam, pindakaas)
•             vlees en vis in blik
•             groente en fruit in blik
•             zonnebloem- of olijfolie
•             houdbare melk
•             Ook andere artikelen dan voedsel. Denk aan luiers, tandpasta, maandverband, schoonmaakmiddelen.

Ook kerstpakken van harte welkom
Krijg je een kerstpakket, en wil je de gezinnen uit de gemeente Kampen iets extra’s geven voor tijdens de kerstdagen? Kom dan langs met jouw pakket en lever het bij ons in De Stadskazerne in. De Voedselbank is blij met ieder kerstpakket. Aangebroken pakketten zijn ook welkom.

Verhalen halen, eten brengen
Dus kom verhalen halen van Humans of Kampen, of bij het Stadsarchief, Gemeentelijke Archeologie, Historische Vereniging Jan van Arkel, Tourist Information, RTV IJsselmond of in de Bibliotheek. De Stadskazerne zit namelijk vol verhalen! En kom dan ook meteen iets brengen, in de vorm van producten voor de Voedselbank.