KV Dos Kampen weet de punten in Kampen te houden

Vandaag mochten de Dossers het opnemen tegen de ploeg uit Wezep. Rood-Wit is de afgelopen jaren omhooggeklommen, waar Dos het juist moeilijk heeft gehad. Voor de spelers van het 1e was het dan ook bijzonder en nieuw om tegen de ploeg uit Wezep te spelen. Trainer Jongman had de spelers dan ook meegegeven dat ze hen absoluut niet moesten onderschatten.

De wedstrijd ging van start en na twee minuten kwam Rood-Wit op voorsprong. Het was meteen duidelijk dat Rood-Wit het vizier op scherp had staan en er vol voor zouden gaan. Dos begon niet scherp, opgelegde kansen werden gemist en het liep achter de feiten aan. De ploeg uit Wezep kwam dan ook met 2-4 op voorsprong. Daarna scoorde Dos drie keer op rij met onder andere een slimme korte kans van Willemijn Korteschiel en kwamen hierdoor voor het eerst op voorsprong. Dos werd scherper in de afronding, maar maakte tegelijkertijd veel passfouten. Rood-Wit kreeg hierdoor veel kansen en bleef doelpunten maken. De ruststand was dan ook 9-11 voor Rood-Wit.

Na rust wist Dos meteen twee doelpunten te maken en trok de stand gelijk. De ploeg uit Wezep bleef terugknokken. Trainer Jongman bracht de jonge, talentvolle Estelle Hooisma in voor meer aanvallende impulsen. Estelle liet zien goed mee te kunnen op dit niveau. Met nog 13 minuten op de klok maakte Alwin Kok een belangrijk afstandsschot en zorgde dat Dos op een 15-14 voorsprong kwam. De Dossers leken meer vertrouwen te krijgen en liepen uit. Bij 18-14 leek de wedstrijd beslist. Met een eindstand van 20-15 wist Dos de punten in Kampen te houden.

Doelpunten: Matthijs 5x, Dennis 4x, Iris 3x, Nouk 3x, Willemijn 2x, Camiel 1x, Daan 1x, Alwin 1x

Verslag: Nikita Brehler