Humanitas zoekt nieuwe vrijwilligers

Vrijwilligers van Humanitas ondersteunen mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het ondernemen van activiteiten en bij het leggen van contacten. Bij Humanitas is er ruimte voor nieuwe vrijwilligers vanaf 18 jaar en ouder.

De organisatie vertelt: “Wil jij mensen helpen die een steuntje in de rug nodig hebben? Vind je het leuk nieuwe mensen te leren kennen en hen te helpen ontdekken waar hun kwaliteiten liggen? Samen leg je makkelijker contact en onderneem je sneller nieuwe activiteiten Je helpt iemand met het opbouwen van een eigen netwerk. Kun je goed luisteren en ben je een vraagbaak en aangenaam stimulerend gezelschap? Dan zijn wij op zoek naar jou.” Petra Stevering van Humanitas Kampen: “Maatje zijn geeft veel voldoening, je maakt het verschil in iemands leven, het is betekenisvol voor zowel deelnemer als vrijwilliger”.

In het Tandem-project staan vrijwilligers deelnemers een jaar bij en geven hen een duwtje in de goede richting om opnieuw deel van de maatschappij uit te maken. Deelnemers zijn ouder dan 18 en hebben een stap in de goede richting nodig. Als vrijwilliger wordt je geschoold en zijn er regelmatig vrijwilligersbijeenkomsten.

Meer informatie is te vinden op Maatjes voor volwassenen? | Humanitas Tandem Vrijwillige maatjes gezocht in Kampen (humanitas.nl) Voor meer informatie: Petra Stevering, (06) 578 810 49 of p.stevering@humanitas.nl.