GroenLinks steekt de handen uit de mouwen tijdens nieuwjaars-schoonmaak Groene Hart

Het Groene Hart in Kampen is sinds zaterdag 7 januari weer een beetje schoner geworden. GroenLinks Kampen deed met diverse andere vrijwilligers mee aan de jaarlijkse nieuwjaars-schoonmaak, georganiseerd door de Vogelgroep Kampen en Kampen Schoon. In het Groene Hart, dicht bij de Natuurspeelplaats, werden in totaal zo’n 6 kliko’s afval verzameld.

“GroenLinks steekt wel vaker de handen uit de mouwen om zwerfafval op te ruimen”, vertelt commissielid en kandidaat-statenlid Niels Jeurink. “Het zijn mooie activiteiten om gezellig samen en nuttig bezig te zijn.” Deze keer vonden we natuurlijk de resten van het vuurwerk op oudejaarsdag maar ook veel andere dingen die je liever niet in het park ziet. Veel kroonkurken bijvoorbeeld, flesjes, blikjes, plastic, glas ook. En daarnaast minder voor de hand liggende zaken, tot wieldoppen en een compleet oud vies gasfornuis toe dat in het park werd gedumpt.

Tekst gaat verder onder foto

“We blijven natuurlijk vinden dat mensen zelf hun afval op moeten ruimen. Als je in staat bent spullen mee te nemen naar het park, dan kan je de resten ook mee naar huis nemen en daar weggooien. Hoe moeilijk kan dat nou helemaal zijn?”, vindt Jeurink. De gemeente maakt de schoonmaakacties mede mogelijk door onder andere Kliko’s beschikbaar te stellen voor het zwerfafval. De GroenLinksers zijn daar blij mee. Gerichter actie van de gemeente tegen zwerfafval en met name tegen afval dat bedrijven achterlaten is nu de logische volgende stap.