Dos Kampen start na de winterstop met competitie onder 23

Het MT heeft besloten om na de winterstop deel te nemen aan de competitie Onder 23. Belangrijkste aanleiding is dat er momenteel veel talentvolle jeugdspelers zijn die de vereniging een kans wil bieden om tegen leeftijdsgenoten op niveau te voetballen en zich zodoende verder te ontwikkelen. De spelers voetballen nu veelal bij het 2e elftal en bij JO19-1 en JO19-2. De selecties bij deze teams, zo is het afgelopen halfjaar gebleken, zijn dermate groot dan sommige spelers te weinig aan het voetballen toekomen. Koos Westendorp, bestuurslid voetbaltechnische zaken: “Het gegeven dat DOS ruim in de jonge talenten zit is natuurlijk prachtig, maar de keerzijde is nu dat niet alle spelers zaterdag aan spelen toekomen. En dat kan niet de bedoeling zijn. DOS is een kweekvijver van talent en met het inschrijven in de competitie Onder 23 wordt de basis gelegd voor een hoger niveau bij het 2e, en uiteindelijk ook, het 1e elftal. Het 2e gaat dus geen last krijgen van het nieuwe team, maar gaat er juist van profiteren”.

Trainer van Onder 23 wordt Dick Schrijer uit IJsselmuiden. Dick was de afgelopen twee jaar hoofdtrainer bij Wilsum 1 en daarvoor vanaf 2007 werkzaam bij IJVV o.a. als assistent-trainer IJVV 1, hoofdtrainer Vrouwen 1 en bij vrijwel alle jeugd elftallen.

Tevens zijn er twee stafleden aangesteld in de personen van Gert Bonestroo en Arjan Kanis. Beiden zijn al jaren actief betrokken bij DOS Kampen en kennen veel spelers goed.