Patrick Hage nieuwe trainer KV Dos Kampen

KAMPEN – Patrick Hage wordt met ingang van komend seizoen trainer van KV DOS Kampen / Unique Waterontharders. Hage is oud-speler van DOS en beschikt als trainer over een schat aan ervaring.

Komende zomer nemen de korfballers van DOS na vier jaar afscheid van Michaël Jongman en het stokje wordt dan overgenomen door Hage. Daarmee krijgt DOS opnieuw een trainer, die zelf bij DOS in het eerste team speelde. Zo’n twintig jaar geleden was Patrick Hage een vaste waarde in de selectie van de geelzwarte formatie. Na zijn verhuizing naar Enschede speelde hij daar in het eerste team van Rigtersbleek.

In Enschede trainde Hage de studentenvereniging Vakgericht, waarna hij aan het roer stond bij DOS/WK, Rigtersbleek en Amicitia. Op dit moment zwaait Hage de scepter bij KV Apeldoorn. “Het voelt nu een beetje als thuiskomen”, aldus Hage die tijdens de gesprekken binnen DOS al direct weer het oude DOS-gevoel te pakken kreeg.“ Bij DOS leerde ik van Jacky Teune en Gert van Putten de basisbeginselen van het korfballen en ik vind het een hele eer dat ik nu mijn oude clubje terug mag komen in de functie van hoofdtrainer. Ik heb een paar wedstrijden gekeken en zie dan een enthousiaste selectie met een mooie mix van ervaring en jong talent. Er zit best nog wel rek in de selectie en ik hoop de spelers daarin te begeleiden. Ik heb veel zin om aan deze klus te beginnen en er samen met de selectie een succes van te maken.