Technische staf Go-Ahead Kampen krijgt voor het seizoen 2023-2024 steeds meer vorm

Hans van Zuiden benoemt tot hoofd jeugdopleiding en trainer beloften en Jurrian Zandbergen aangesteld als assistent-trainer van Go Ahead Kampen 1.

De technische commissie van Go-Ahead Kampen wil in het belang van de vereniging en de leden haar trainers in hun kracht zetten. Tijdens een evaluatiegesprek tussen Hans van Zuiden en de TC kwamen beide partijen tot de conclusie dat verenigingsman Hans van Zuiden nog meer van waarde kan zijn voor de club als hij naast het trainen van spelers ook de (jeugd)trainers vanuit het ‘train de trainer’ concept verder gaat helpen. Daarnaast heeft Hans de drive om spelers met plezier te helpen ontwikkelen en op beleidsmatig niveau mee te willen denken over het voetbaltechnische beleid. Beide partijen hebben elkaar gevonden en Hans is naast Wilbert Kruithof benoemd tot één van de trainers van het beloftenteam, het elftal waarin spelers de gelegenheid krijgen om het laatste stapje te gaan maken richting het 1e elftal. Hans neemt de rol over van Gert van Dijk die vanwege fysiek ongemak helaas moest stoppen als trainer. Hans gaat daarnaast meerdere taken vanuit de rol hoofd jeugd opleidingen invullen.

Van Zuiden: ‘’Ik ben blij met deze benoeming. Na 5 jaar assistentschap bij het 1e elftal, onder verschillende trainers, is het nu de tijd een andere weg in te slaan. Weer aan de slag met jeugd en tevens een invulling te geven aan het beleid van Go-Ahead Kampen waarin gestreefd wordt naar een verhoogde kwaliteit van trainers en daardoor ook minder verloop van trainers en spelers.’’

Gerrit Hamer (TC): ‘’Wij zijn blij met de aanstelling van Hans in deze rollen. Hij wil met zijn kwaliteiten een bijdrage leveren aan een betere aansluiting en doorstroom naar de senioren. Ook het geven van rust en structuur aan de jeugdopleiding, weten wat er speelt op en rond het veld en daarop anticiperen is zijn doel. Hans wil actief zijn op het veld zowel tijdens trainingen als wedstrijden om (jeugd) trainers te ondersteunen. Hij wil een verbindende schakel zijn tussen trainers, ouders, spelers en bestuur. Daarom past de combinatie van trainer bij de ‘beloften” en hoofd jeugd opleidingen zo bij hem. Hier kan hij zijn ervaring en kennis nog meer overdragen aan anderen en ook zichzelf blijven ontwikkelen.’’

De logische consequentie is dat hij vanuit zijn nieuwe rol wel blijft samenwerken met de technische staf van het 1e elftal, maar niet meer als assistent-trainer zal opereren. Hiervoor heeft de TC een goede vervanger gevonden in de persoon van Jurrian Zandbergen.

Jurrian Zandbergen, kind van de club en ook een echte verenigingsman maakt al ruim 20 jaar onderdeel uit van de 1e selectie. Hij is daarin steeds een belangrijke en bepalende speler geweest, maar is momenteel nog steeds aan het revalideren van wederom een zware knieblessure. Hij hoopt dit seizoen nog een paar wedstrijden te spelen, maar op verzoek van de TC heeft hij nagedacht en werd hij na een goed gesprek met Gerrit Hamer van de TC en Edwin van Nijen enthousiast over de rol van assistent-trainer 1e elftal voor het komende seizoen naast de nieuwe trainer Edwin van Nijen die hij kent als trainer vanuit de periode 2015-2017.

Jurrian Zandbergen: ‘’Vorig seizoen heb ik door de afwezigheid van Gert van Duinen bijna een half seizoen samen met Hans van Zuiden het 1e elftal mogen doen en ervaren dat het een hele leuke job is om te doen. Ik zie er naar uit om mijn ervaring te mogen overdragen aan de spelers van de 1e selectie.”

Gerrit Hamer (TC): ‘’Wij zijn heel blij met de aanstelling van Jurrian als assistent-trainer. Hij is een icoon van de vereniging, heeft een enorme kennis van het spelletje, kan dit op een goede manier overdragen, durft man en paard te noemen en kan naast een verbindende factor binnen de selectie een prima partner voor Edwin van Nijen zijn.”