KHC en Go-Ahead spelen gelijk in matige pot voetbal

Foto: john Zoetebier

De wedstrijd ging vrij tam van start. Beide teams bleven veelvuldig achter de bal spelen en namen weinig risico. De beginfase was dan ook erg aftastend. Naar mate de wedstrijd vorderde nam Go-Ahead het initiatief en kreeg het wat kleine kansen. De beste kans voor KHC kwam van Leroy Knol die een inzet tegen de lat zag belanden. Halverwege de eerste helft de 1e commotie. Kelvin Groothand van Go-Ahead liep tegen een directe rodekaart aan wegens te hard doorgaan op Burak Alp. Daarmee kwam het spel op de wagen want het werd allemaal wat pittiger en arbiter Dennis Smit uit Drachten moest de teugels even aantrekken. Gelukkig bleef het verder toch redelijk sportief.

Na de rust een combinerend KHC dat echter niet voor het nodige gevaar kon zorgen. Ondanks de man meer situatie kreeg het te weinig uitgespeelde kansen. Go-Ahead kwam zelfs op voorsprong, bij een hoekschop stond het even niet goed en wist Go-Ahead tegen de verhouding in de 0-1 te scoren. KHC dat een aantal wissels toepaste ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er een kwartier voor tijd. Invaller Mitchell Hooisma bracht de bal fraai voor het doel. Aanvoerder Leroy Knol kopte evenzo fraai de gelijkmaker in de bovenhoek. Beide teams hadden hierna zichtbaar tevredenheid met de remise want echt gevaarlijk werd het niet meer.

Resumerend: KHC en Go-Ahead Kampen hebben er niet echt een spektakel van gemaakt zaterdagavond. Beide teams zaten vol spanning en wilden hun eerste wedstrijd na de winterstop niet verliezen. KHC bracht aanvallend te weinig, maar gelukkig stond de verdediging weer als een rots. Ondanks de rodekaart bleef het verder sportief en dit was mede te danken aan de spelers en wedstrijd leiding. Na afloop werd er onder klanken van zanger Jac Ruiten een feestje gebouwd in de kantine door beide teams en was het reuze gezellig ( en zo hoort het)

Volgende week speelt KHC wederom een derby. Het komt dan uit in Dronten tegen ASVD, dat met 1-0 verloor van SVZW uit Wierden. KHC heeft nog een appeltje te schillen met ASVD want de polderbewoners knikkerden KHC vorig seizoen maar zo uit het bekertoernooi. In de competitie staan ze gezamenlijk op 21 punten en delen met SVZW de 3e plek. Spanning alom dus KHC supporters naar Dronten zaterdag om onze blauw-witten aan te moedigen.!!

De wedstrijd in Dronten op het Burgemeester Dekker Sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wijnand Rutgers uit Dinxperlo

Verslag: Tjibbe van Dijk