KV Dos wint met duidelijke cijfers van de Granaet

KAMPEN – In een goed gevulde Sporthal de Reeve heeft KV DOS Kampen Unique Waterontharders afgelopen zaterdag de vijfde overwinning behaald van het zaalseizoen. Tegenstander KV de Granaet uit Dokkum was geen partij voor de korfballers uit Kampen. DOS wist voor rust het verschil al te maken en kon de tweede helft met een versnelling lager spelen. De wedstrijd eindige met een stand van 29-22.

DOS begon net zoals vorige week niet scherp en had moeite om de korf te vinden. Pas naar zeven minuten spelen wist Iris van Dijk de eerste goal te maken. Vanaf dat moment ging het tempo omhoog en kreeg DOS de smaak te pakken. DOS wist zelf over meerdere schijven te scoren en maakte het verdedigend de Granaet erg lastig. De ploeg uit Dokkum kwam meerdere keren in tijdsnood en had moeite om tot een goede aanval te komen. De kleedkamers werden met een 17-7 ruststand opgezocht. Elke speler van DOS had op dat moment al minstens één goal achter zijn naam staan.

In de tweede helft had DOS moeite om de scherpte van de eerste helft te behouden. Verdedigend werd het slordiger en gaf het de Granaet meer ruimte waardoor ze makkelijker tot scoren kwamen. Gelukkig was het gat al groot genoeg en kwam DOS nooit in de problemen. Zelf wist het scorend rustig door te gaan. Met name Iris van Dijk was niet te houden, met mooie afstand schoten en scherpe acties naar binnen bezorgde ze haar tegenstander een zware avond. De prima fluitende scheidsrechter de Grutter floot af bij een eindstand van 29-22.

Volgende week gaat DOS op bezoek in Groningen bij hekkensluiter de Parabool. De laatste tegenstander voordat de returns op het programma staan.

Doelpunten DOS: Iris van Dijk 7x, Daan Schinkel 5x, Camiel van Keulen 5x, Matthijs Bastiaan 5x, Nikita Lewerissa 3x, Emma de Ruiter 2x, Willemijn Korteschiel 1x, Dennis van Putten 1x,

Verslag: Matthijs Bastiaan