KHC komt niet verder dan een gelijkspel in Dronten

Zaterdagmiddag j.l. moest KHC aantreden in Dronten tegen ASV Dronten dat net als KHC in de subtop bivakkeert van de 1e klasse E. Met reeds 21 punten op zak was het gezien de blessuregolf zaak om niet te verliezen zaterdag. De Drontenaren willen duidelijk mee doen in de top en hebben een goed team. Dat hadden de Kampenaren al geconstateerd in het Berend Elzerman toernooi bij VSCO in Oosterwolde toen de wedstrijd ook in 0-0 eindigde.

De wedstrijd ging voor KHC niet goed van start want het kwam al direct onder grote druk te staan. Grote kansen kwamen er echter niet. In de 5e minuut de eerste mogelijkheid voor ASV Dronten, maar doelman Steven Vonk wist redding te brengen. KHC had het moeilijk in die fase en kreeg nauwelijks mogelijkheden in aanvallend opzicht. Halverwege de 1e helft kreeg ASV Dronten nog een paar schiet kansen, maar misten kracht om tot scoren te komen. De beste kans in de 1e helft was tegen de verhouding in voor KHC. In de 32e minuut verspeelde een verdediger de bal aan KHC. Jorik Schuur ging vervolgens alleen op de ASV Dronten doelman Bindega af. Zijn harde inzet leek doeltreffend te zijn gezien de juichende KHC supporters leek dat ook zo. Echter de inzet ging langs de verkeerde kant tegen de boarding en bleef de 0-0 op de bordden staan. Het werd hierna ook wat pittiger, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Wijnand Rutgers hield de wedstrijd goed onder controle.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. KHC kreeg meer ruimte en kwam enkele malen goed voor het doel van de uitstekende doelman Bindega van ASV Dronten. Bindega behoede ASV Dronten in die fase voor een achterstand. Een inzet van Jorik Schuur en even later een omhaal van Boaz Smits werden vakkundig tot hoekschop verwerkt. De wedstrijd kabbelde voort en in de slotfase werd ASV Dronten weer gevaarlijk. De KHC defensie stond echter als een blok, en doelman Steven Vonk stond zijn mannetje. Arbiter Rutgers vond het na 90 minuten ook wel goed, en zo bleef het bij een 0-0 remise waar uiteindelijk iedereen zich in kon vinden gezien de krachtsverhoudingen.

Resumerend: KHC is er niet in geslaagd om weer eens een wedstrijd te winnen. Gezien de blessures was het misschien dan ook wel het maximale te behalen resultaat. ASV Dronten beschikt over een goed team dat zeker nog mee gaat doen om de prijzen. Voor KHC komen er nu een paar hele belangrijke wedstrijden aan tegen laagvliegers. Echter en dat gebeurt vaak kun je hier behoorlijk stuk op gaan omdat onderschatting dan op de loer ligt. Het is dan ook zaak om de accu goed op te laden voor de aanstaande thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys dat met 10 punten op de 12e plaats staat. In de uitwedstrijd ging het ook moeizaam. KHC kwam zelfs op een 1-0 achterstand, maar wist dit gelukkig in de slotfase om te buigen in een klinkende 1-3 overwinning.

De wedstrijd volgende week op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Alex van Kraay uit Puiflijk.

Verslag: Tjibbe van Dijk