KHC verliest in blessuretijd van Hulzense Boys

Foto: John Zoetebier

KHC moest zaterdag eigenlijk weer eens winnen, want telkens gelijkspelen levert te weinig punten op. Het team van trainer Kenan Durmusoglu was thuis ook nog ongeslagen. Tegen laagvlieger Hulzense Boys waarvan uit met 1-3 werd gewonnen was winnen dan ook een must. Echter KHC zit in een blessuregolf en het spel van de laatste weken is gewoon matig. 

De wedstrijd op Sportpark De Venen ging matig van start. KHC grossierde in veel bal verlies, met name op het middenveld door geroutineerde spelers die geen moment in de wedstrijd zaten. Ook voorin was het huilen met de pet op de ballen werden slecht aangenomen en zomaar weer naar een tegenstander gespeeld. Het was dan ook wachten op een treffer van Hulzense Boys. De inwoners van Hulsen ( gemeente Nijverdal) hadden echter het vizier niet op scherp staan zaterdagmiddag want het had met de rust al zo 0-2 kunnen staan. Gelukkig voor KHC gebeurde dit niet. 

Na de rust een beter KHC dat meer vat kreeg op de wedstrijd. Hulzense Boys beperkte zich in die fase door op de counter te spelen. Ondertussen begon de anders zo solide verdediging van KHC fouten te maken. Dat resulteerde in hachelijke momenten voor het doel van KHC doelman Steven Vonk. KHC bracht enkele wissels en Marvin Ruiter en Mitchell Hooisma, spelers van het 2e elftal werden gebracht. KHC kreeg ook wat kansen, een harde inzet van Marvin Ruiter ging rakelings naast het doel. KHC leek dan ook op de 5e remise op rij af te stevenen. Echter in blessuretijd sloeg het noodlot toe en viel als nog de 0-1. Slecht uit verdedigen was hier debet aan. De uitstekend leidende scheidrechter Alex van Kraay uit Puiflijk kon er ook niks aan doen, KHC stond beteuterd te kijken na het laatste fluitsignaal. 

Resumerend: Het is zuur om in blessuretijd te verliezen, maar de zege voor de Tukkers was volkomen verdient laat dat eerlijk zijn. Maar zo matig als het zaterdagmiddag was is lang geleden, en kun je niet alleen op blessures afschuiven. De beleving moet weer even terug komen en dan kan het volgende week zomaar weer anders zijn. Dit soort wedstrijden speel je ook een keer, en daarna moet en kan het weer anders. Volgende week gaan we uit naar oude bekende vv Epe dat zijn wedstrijd bij buurman Dos Kampen verloor met 1-3. De Veluwe bewoners bivakkeren op de laatste plaats, en zullen daar zeker vanaf willen komen. 

De wedstrijd volgende week op Sportpark Wachtelenberg aan de Sportlaan 5-7 in Epe begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marouan Achammachi uit Damwald.

Verslag: Tjibbe van Dijk