‘s-Heerenbroek wint met ruime cijfers van Wijthmen

s-Heerenbroek is afgelopen zaterdag goed van start gegaan in het nieuwe jaar. Thuis tegen V.V. Wijthmen werd de eerste competitiewedstrijd van 2023 gewonnen met 4-0. Doelpuntenmakers waren Willard Visscher, Jonno Pruim, Jesper Wennemers en Rob Henniphof.

Vooraf refereerde Freddie v/d Burg naar de ‘oudjaarwedstrijd’ tegen HTC, waar wij destijds de opdracht kregen om deze wedstrijd vuurwerk te laten zien op het veld. V.V. Wijthmen was de ‘nieuwjaarswedstrijd’, dus de opdracht was helder. We moesten het publiek wederom vuurwerk laten zien.

Bernard Stoel, Henri de Leeuw, Bjorn Wezenberg en Daan Boersma

’s-Heerenbroek begon fel aan de wedstrijd en zette meteen hoog druk. Wijthmen wist hier niet onderuit te voetballen. Helaas resulteerde dit nog niet tot hele grote kansen. Dit kwam mede doordat ’s-Heerenbroek in balbezit nog wat onwennig was, wat mede mogelijk werd gemaakt door een niet geweldig biljartlaken. ’s-Heerenbroek kwam in de 20e minuut toch een beetje uit het niets op voorsprong. Jonno kreeg de bal uit een ingooi en maakte een mooie actie waarop, zoals hij zelf zei, ‘hoog in adem zat’ en daarom de bal aflegde op Willard. Dit bleek een goede keuze van Jonno, want Willard schoot de bal hard buiten bereik van de keeper in de hoek. Dit was het startschot van het vuurwerk wat ’s-Heerenbroek wou laten zien, want na die goal begon ’s-Heerenbroek goed te voetballen en dat resulteerde in een aantal mooie aanvallen. In de 35e minuut was het toen weer raak. Jeppo gaf een schitterende crosspass aan Jonno en het was een koud kunstje voor Jonno om deze kans binnen te werken. Niet snel daarna kwam de mooiste aanval van de middag. ’s-Heerenbroek veroverde de bal en zette een aanval van achter op. Binnen een aantal passes snijdt Jonno naar binnen en geeft strak voor op Jesper en die schiet de bal binnen. Vlak daarna fluit de scheids af om aan de thee te gaan. De enige tegenvaller in de eerste helft was dat Gert Kwakkel na ongeveer 20 minuten uitviel met een hamstringblessure. Gert werd gewisseld voor Daan Boersma.

In de tweede helft begon ’s-Heerenbroek weer fel aan de wedstrijd en dat resulteerde ook in een aantal kansen, waarvan er eentje in de 55e minuut in de goal belandde. Sander Wennemers gaf een fantastische crossbal (ja de Wennemertjes waren op dreef) op Rob Henniphof die als een echte ‘El Pistolero’ de bal binnenschuift. Na die 4-0 werden de ruimtes groter en werd er iets minder gas gegeven door ’s-Heerenbroek. De krachten van ’s-Heerenbroek namen ook wat af door het zware veld en de enorme energie die ’s-Heerenbroek in de wedstrijd had gelegd. Daarom kwam Freddie ook met een aantal wissels om weer vers bloed in het elftal te krijgen. Bernard kwam in het veld voor Wiljen, Bjorn kwam in het veld voor Jonno en Henri kwam in het veld voor Rob Henniphof. Na dit verse bloed kreeg ’s-Heerenbroek nog een aantal kansen, maar wist het net niet te vinden. Wijthmen kreeg ook een aantal uitbraken, maar slaagde er niet in om hier daadwerkelijk gevaarlijk in te zijn.

Opdracht aan ’s-Heerenbroek is om volgende week weer dezelfde energie in de wedstrijd te gooien als afgelopen zaterdag, zodat de 2e wedstrijd in 2023 ook met winst kan worden afgesloten. De tegenstander is uit tegen Ulu Spor om 15:00 uur.

Verslag: Sander Wennemers