Zege brengt DOS in het linkerrijtje

Foto: Marc Maurer

Onder ietwat voorzichtige eerste lenteachtige omstandigheden werd de wedstrijd om 15.01 uur door scheidsrechter Jan de Vries uit Enschede in gang gefloten. Zes minuten later, in de eerste de beste aanval, lag de bal al in het doel van sv Epe. Na een mooie aanval met een aantal snelle combinaties werd de bal uiteindelijk vanaf de linkerkant door Nick Hendriks in de zestien meter gebracht. Zijn pass op Allan Bakker leidde tot de eerste doelpoging, maar doelman Bas van Schoonhoven wist deze inzet nog te keren. De bal kwam voor de voeten van Ayoub Lakhloufi. Hij bleef rustig en schoot de bal beheerst tegen de touwen.

Na de snelle voorsprong volgde een matige fase van DOS Kampen. Epe kreeg een licht overwicht en in de 12e minuut moest Justin Bruins redding brengen op een goed geplaatst schot van Maurits de Jong. Pas in de 28e minuut was er weer een moment van opwinding. Allan mocht, na een op hem gemaakte overtreding, een vrije bal nemen. Met een fraai indraaiende trap en wat inlopende Dossers verkeek keeper Van Schoonhoven zich, waardoor de bal zo het doel in rolde. Vlak voor rust kreeg DOS vanuit een vrije bal aan de andere kant van het strafschopgebied nog een kans, maar de voorzet van Nick was net te scherp.

Na de theepauze volgt een goede fase voor de geelzwarten met de nodige kansjes uit een reeks van corners waarbij Raymon Beuling en Job ter Burg dichtbij een doelpunt waren. In de 52e minuut stuurt Nick met een knappe pass Matthijs de Blok in de diepte weg. Hij rent met twee tegenstanders in de nek richting het vijandelijke doel. Naast hem is Raymon mee gesprint. Matthijs kiest er voor om te schieten. Zijn uithaal wordt door de goalie gestopt.

Zo laat DOS Epe in leven, want de derde treffer blijft uit. Ook in de 65e minuut is er wederom een goede mogelijkheid. Ayoub zet de aanval op en krijgt de bal terug van Matthijs. Oog in oog met doelman Van Schoonhoven schiet hij. Met de voet weet de keeper de bal tot corner te verwerken. De scherp genomen corner van Allan zeilt vervolgens aan iedereen voorbij.

Aanvallend weet Epe weinig te creëren, maar het elftal van trainer Martijn de Haas blijft strijdbaar en geeft de moed nog niet op. DOS daarentegen lijkt het met 2-0 wel te geloven en gaat wat (te) veel naar achteren voetballen. In de 74e minuut krijgt Epe een corner nadat een schot van Sven van Egteren wordt geblokt door een DOS verdediger. Deze corner kan bij de eerste paal ongehinderd door Henk Slot worden binnen gekopt. In de daaropvolgende minuut is er een schot vanuit de zestien die naast het doel van Justin belandt.

De spanning was echter van zeer korte duur, want in de 77e minuut vergroot DOS de score naar 3-1. Een voorzet van Ayoub van links wordt na een handige overstap van Allan door Matthijs laag en hard tussen de benen van de doelman binnen geschoten.

Met een 3-1 overwinning, de derde zege op rij na de winterstop, heeft DOS definitief afstand genomen van de onderste regionen. Het elftal van Johan Pitstra staat nu met twintig punten uit 14 duels keurig in het linkerrijtje. Mochten de poelänten uit bij Noordscheschut volgende week ook zegevieren dan gaat het nog verder opschuiven op de ranglijst en komt een plek in de top vijf in zicht.

Opstelling DOS Kampen: Justin Bruins, Rick Diender, Toine Mulder, Job ter Burg, Nick Hendriks, Robin Mulder, Klaas Jan Mulder, Raymon Beuling (56e Jochem van Putten), Matthijs de Blok, Ayoub Lakhloufi (85e Ricardo Oostra), Allan Bakker (78e Jan Oebele Mulder).

Door: Jan de Vries