Goed debuut Kampenion in 1e divisie

teamfoto: Mark Hankel, Gert-Jan de Lange en Kaj Ronde (© Ralph Trip)

Het was nog maar een week geleden dat voor het eerst in de historie een team van tafeltennisvereniging Kampenion uitkwam in de 1e divisie. En op de tweede wedstrijddag van de voorjaarscompetitie was het raak: de eerste overwinning.

Werd de eerste wedstrijd nog een nederlaag, tegen titelfavoriet en degradant uit de eredivisie PingPongAlkmaar 1, in de tweede wedstrijd ging het crescendo. In Amsterdam tegen Tempo-Team 1 boekten de boys van Kampenion de eerste overwinning in de 1e divisie, een gedenkwaardige dag dus.

Kampenion 1 wordt gevormd door Gert-Jan de Lange, Mark Hankel en Kaj Ronde. De laatste is in de plaats gekomen van Julian Plette, die de overstap heeft gemaakt naar Smash ’70 (Hattem). Kaj Ronde heeft een transfer gemaakt van datzelfde Smash ’70 naar Kampenion. Een verjonging dus, ook al kon dat haast niet meer. De gemiddelde leeftijd van dit team is nu 21 jaar.

Afgelopen seizoen wist Kampenion 1 maar liefst driemaal een 10-0 overwinning te boeken. Die uitslag gaat dit seizoen niet neer worden gezet en dat heeft niet alleen met het hogere niveau te maken; in de 1e divisie worden er slechts zeven partijen gespeeld: zes enkelspelen en een dubbelspel.

Team 1 speelde afgelopen zaterdag een goede wedstrijd. Mark Hankel boekte in de tweede partij een toch wel onverwachte overwinning. Hij speelde alles rustig op tafel en liet zijn tegenstander de fout maken, tactisch heel goed want hij won in drieën. Partij 3 ging tussen Kaj Ronde en Fjodor Rademaker. Rademaker is 61 jaar en heeft dus veel ervaring, ook op dit niveau. Maar de 18-jarige Kaj speelde een zeer goede wedstrijd, heel direct en aanvallend, en ook hij won in drieën. Partij 5 ging tussen de twee ‘veteranen’, Fjodor Rademaker en Gert-Jan de Lange. Deze partij ging gelijk op. De Lange wist in de vijfde en beslissende game met prima spel en minimaal verschil zijn punt te scoren. Het dubbelspel ging naar de thuisclub. Met twee punten voor Kaj Ronde en een voor Gert-Jan de Lange en Mark Hankel stond er aan het eind van de sportieve middag een 3-4 overwinning voor Kampenion op het scorebord.

Gert-Jan de Lange was zeer enthousiast over het resultaat deze middag. Hij zei: “Zo heeft team 1 zijn historische eerste overwinning op 1ste-divisie-niveau in de zak. Erg knap!”

Komende zaterdag speelt Kampenion 1 thuis tegen TTV Ede.