Go-Ahead Kampen verliest bij SVZW

Afgelopen zaterdag verloor Go-Ahead Kampen met 4-3 bij SVZW. Een zure nederlaag voor de rood-gelen. Het eerste kwartier speelde SVZW uitstekend voetbal en na 13 minuten viel de op dat moment terechte 1-0 door Yessin Maskoul. In de 20e minuut scoorde Luuc Knul na een zeer mooie aanval uit het niets de 1-1. Hierna had SVZW niet meer de overhand en was de wedstrijd in evenwicht. Over en weer wat kansen, maar geen goals tot aan de 36e minuut. Spits Frank Smit kopte knap binnen, 2-1. Dit was ook de ruststand. In de 56e minuut moest Tristan van Zuiden geblesseerd van het veld en net toen de Kampenaren even met tien man stonden wist Smit zijn 2e doelpunt van de middag binnen te schieten.

Hierna ging SVZW achterover leunen en GAK wisselde aanvallend om nog voor een goed resultaat te gaan. In de 83e minuut gaf Jarni Koorman een mooie steekpass op Wilbert Wessels en die werd hard onderuit gehaald en de arbiter wees naar de stip. Wessels nam de penalty zelf en wist hier wel raad mee, 3-2. De spanning in de wedstrijd was volledig terug. Twee minuten later werd het zelfs 3-3. Luuc Knul bediende Wilbert Wessels op maat en de spits schoot zeer beheerst binnen. Grote vreugde bij iedereen die Go-Ahead Kampen een warm hart toedraagt. In de 90e minuut een cruciaal moment. Luuc Knul haalde hard uit vanaf een meter of twaalf en de bal werd vol met de hand weggeslagen door een verdediger van SVZW. Iedereen schreeuwde om een strafschop, maar de arbiter liet tot ieders verbazing doorspelen. GAK leek met een verdiend punt richting Kampen terug te keren, maar in de 94e minuut sloeg het noodlot alsnog toe. De uitstekend spelende middenvelder Stefan Maat legde de bal met zijn traptechniek panklaar neer voor Jasper Groothuis en die schoot van dichtbij binnen, 4-3. Grote teleurstelling na afloop bij de rood-gelen, maar het vertoonde spel tegen een kwalitatief zeer sterke tegenstander bied hoop voor de komende wedstrijden.

Aankomende zaterdag komt VV Heerenveen op bezoek in Kampen. De ploeg van hoofdtrainer Niklas Tarvajärvi is terug te vinden op de 13e plaats met 9 punten uit 14 wedstrijden en beleefd een zeer moeizaam seizoen tot op heden. Doelstelling is handhaving en dit zal nog een zware klus worden met een zeer jonge selectie. Clubtopscorer is Loet van der Valk met negen doelpunten.

Overige wedstrijden in de 1e klasse E:

* Achilles’12 – Quick’20
* SVI – WHC
* Hulzense Boys – SVZW
* ASV Dronten – DZOH
* Epe – KHC
* Noordscheschut – DOS Kampen

Na vier wedstrijden op rij zonder overwinning is het van cruciaal belang dat er zaterdag door Go-Ahead Kampen eindelijk weer eens drie punten worden behaald. Met minder kan absoluut geen genoegen worden genomen. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint zoals gebruikelijk om 15.00 uur en staat onder leiding van arbiter J.A. de Vries. Ik verwacht twee aanvallend ingestelde ploegen en de nodige doelpunten. Tot zaterdag !!

Robert Hamer