Set-Up verliest nipt in eigen huis

IJsselmuiden – Op zaterdagavond 19:00 uur stond de thuiswedstrijd van Set-Up IJsselmuiden tegen SSS uit Barneveld op het programma. Set-Up (nummer 10) was dit jaar nog ongeslagen, dus het beloofde een mooie wedstrijd te worden tegen de nummer 4 van de competitie.

De eerste set ging van start, waarin Set-Up direct druk zette met de service. Hierdoor kon SSS de pass niet volledig onder controle krijgen waardoor Set-Up makkelijk een 2-mans block kon zetten. De bal kon worden verdedigd en werd gescoord. Het enthousiasme zat er goed in bij de IJsselmuidenaren, en ook bij het publiek. Set-Up trok de set naar zich toe met een stand van 25-22.

De tweede set was niet veel anders. Nou ja, nog beter zelfs. De flow zat er goed in en SSS begon de services zelfs te ketsen. Onder deze druk kon SSS echt niet uit komen en Set-Up maakte de set zakelijk af met een eindstand van 25-18.

De derde en de vierde set draaiden de rollen om. Een derde set is altijd lastig om te spelen, en dat wisten de IJsselmuidenaren. Vanaf het begin lukte het niet om de goede standaard van de eerste en tweede set met overtuiging door te zetten. Toen begon Set-Up achter de feiten aan te lopen. Dit ging 2 sets zo door. De derde set won SSS met 21-25 en de vierde set werd ook door Barneveld gewonnen met een eindstand van 17-25.

Gelijke stand, dus dat betekende een 5-setter. Set-Up begon erg goed en wist het goede spel van de eerste twee sets weer te spelen. Er werd gewisseld met een voorsprong voor Set-Up van 8-5. Set-Up wist de pass goed te brengen, maar het lukte maar niet om te scoren. SSS zette goed block en wist de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. De vijfde set resulteerde in een eindstand van 11-15.

Volgende week zal Set-Up het in Groningen opnemen tegen de nummer 11 van de competitie: Donitas.