Wilsum doet wat het moet doen en wint van Kampen

Wilsum heeft zaterdag de volle buit gepakt tegen VV Kampen. Na een droomstart stond Wilsum na een kwartier spelen al met 2-0 voor door 2 treffers van Joram Riezebos. In het vervolg van de eerste helft vergat Wilsum verder weg te lopen bij de Kampenaren. In het tweede bedrijf had Wilsum het beduidend lastiger en kwamen de gasten ook terug tot 2-1. Verder liet Wilsum het niet komen en in de blessuretijd zorgde een eigen doelpunt voor de definitieve beslissing: 1-3. Door deze overwinning en de uitslagen op de andere velden staat Wilsum nu op een 5e plek, maar staat het bijzonder dichtbij elkaar.

Na de matige vertoning van vorige week wist Wilsum dat men vandaag hoe dan ook moest winnen van Kampen. Dit moest gebeuren met de volgende 11 spelers: Teko Malanda, Dennis Zwanepol, Noël Hofstede, René Dorgelo, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Alwin vd Wetering, Joram Riezebos – Gert Jan Sollie, Rienk vd Wetering (c), Daniël Niemeijer. Op de ruim bezette bank namen Jesse Riezebos, Melvin Hofstede, Patrick Plette, Tomas van der Weerd, Marijn Mijnheer, Danny Beks en Sander Riezebos plaats.

Op het kunstgras van VV Wilsum kende de thuisploeg een droomstart. Rienk vd Wetering jaagde door op een twijfelende doelman en kon zijn schot blokken. De bal ging richting de zijkant van het veld en zo leek Kampen met de schrik vrij te komen. Na goed doorzetten kon Rienk de bal voor krijgen en kon Daniël Niemeijer de bal in het doel koppen. De inzet van Niemeijer werd van de lijn gehaald, maar de rebound was een prooi voor Joram Riezebos: 1-0. Wilsum bleef druk zetten op de gasten en kreeg even later de beloning. De doelman van de gasten zag er niet goed uit bij een hoekschop van Rienk vd Wetering, liet de bal los en zag vervolgens Joram Riezebos subtiel scoren met de hak: 2-0. Na deze fase wilde Wilsum door drukken en zo snel mogelijk de 3-0 op het scorebord zetten. Dit leek ook te gebeuren toen een hoekschop van Rienk vd Wetering, via de doelman, over de lijn was, maar de arbiter kon dit niet waarnemen en de assistent-scheidsrechter van Kampen gaf natuurlijk niet toe dat de bal over de lijn was. Zo bleef het bij 2-0.

Aan de andere kant werd Kampen alleen enigszins gevaarlijk via lange ballen achter de defensie van Wilsum, maar tot grote kansen leidde dit niet. Aan de andere kant leek Patrick Bastiaan Wilsum via een prachtige schot op 3-0 te zetten, maar zijn inzet spatte uiteen op de paal. Vlak voor rust kreeg Rienk vd Wetering nog een enorme kans om de genadeklap uit te delen, maar in een één tegen één met de doelman kwam laatstgenoemde als winnaar uit de strijd. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een terechte 2-0 voorsprong voor Wilsum.

Kampen kwam een stuk gretiger uit de kleedkamer. De defensie van Wilsum werd direct vastgezet en Wilsum had moeite om de juiste oplossing te vinden. In een poging dit te herstellen bracht Christiaan Akse Melvin Hofstede en Patrick Plette in het veld; Jelmer Sollie en zijn broer Gert Jan Sollie gingen naar de kant. Het gewenste effect had deze wissel niet, want iets later stond het 2-1. Vanaf de rechterkant werd een voorzet gegeven en fraai binnen geschoten: 2-1. De spanning was plotseling terug. Kampen rook bloed en zette Wilsum nog fanatieker onder druk. Tot grote kansen leidde dit niet voor de gasten; verder dan een rollertje kwam men niet. Aan de andere kant kon Daniël Niemeijer de wedstrijd beslissen, maar na een prachtige steekpass van Alwin vd Wetering schoot Niemeijer net naast.

Met nog 10 minuten te spelen kwam de razendsnelle Tomas van der Weerd nog in de ploeg voor Joram Riezebos. Van der Weerd stond nog maar net in het veld toen hij ontsnapte aan de rechterkant van het veld, maar in het volle strafschopgebied wist hij geen medespeler te vinden. Dit lukte een paar minuten later Rienk vd Wetering wel. Na een sterke actie zette hij voor en kon Melvin Hofstede het duel beslissen, maar hij kopte naast. Even later viel de beslissing alsnog. Weer was het Rienk vd Wetering met een sterke actie, zijn harde voorzet werd door een verdediger van Kampen in eigen doel getikt: 3-1. Patrick Bastiaan leek het publiek nog een fraaie toegift te geven, maar zijn schot van afstand belandde op de paal. Daarna vond de arbiter het welletjes.

Een belangrijke overwinning voor de mannen van Christiaan Akse en Jan van Spijker. Goed was het zeker niet, maar de 3 punten zijn het belangrijkst!

Wilsum heeft nu 20 punten gepakt in 13 duels. Hiermee heeft Wilsum het puntentotaal van vorig seizoen al overtroffen; toen kwamen de oranjehemden niet verder dan 18 punten uit 22 duels. Dit geeft aan dat Wilsum het een stuk beter doet. Tegelijkertijd is de strijd om in de top-6 te eindigen nog in volle gang en kan elk puntenverlies er één te veel zijn.

Volgende week speelt Wilsum een oefenwedstrijd tegen BAS in Biddinghuizen. 25 februari zijn de oranjehemden een weekend vrij. Op zaterdag 4 maart hervat Wilsum de competitie met een lastige wedstrijd; men gaat in Meppel op bezoek bij MSC. De gasten wisten vandaag te stunten door met 0-1 te winnen van koploper CSV.

Verslag: Patrick Plette