Ruime overwinning van KHC op SV Epe

Foto: John Zoetebier

Vorige week verloor KHC geheel onnodig van Hulzense Boys in een slecht gespeelde wedstrijd. Dit gebeurde ook nog eens op ons eigen Sportpark De Venen, dus zure gezichten alom. Zaterdag j.l kon KHC zich herstellen door resultaat te behalen tegen SV Epe dat bivakkeert op de laatste plaats. Het moest dit doen zonder de afwezige trainer Kenan Durmusoglu die ziek thuis was, en vervangen werd door assistent Jan Willem Palland.

Na een minuut stilte vanwege de aardbevingsramp in Turkije en Syrië kwam de wedstrijd al snel opgang. Al in de 1e minuut een doelpunt van KHC zijde. De snelle Jorik Schuur kwam goed door op de rechter flank. Bracht de bal voor het doel, en Boaz Smit schoot vervolgens hard in. De gepareerde bal kwam vervolgens voor de voeten van Burak Alp, die hard binnen schoot. De vroege voorsprong was verrassend, en KHC leek goed in de wedstrijd te zitten. Echter op het hobbelige natuurgrasveld werd het steeds moeilijkere en SV Epe knokte zich in de wedstrijd. Echter veel gevaarlijke kansen leverde het niet op, want de Kamper defensie gaf weinig krimp. Op het middenveld werd wederom teveel bal verlies geleden, en daardoor bleef het spannend. In de 29e minuut kreeg KHC een vrijeschop te nemen op ongeveer 20 meter van het doel. Aanvoerder Leroy Knol schaarde zich achter de bal. Met een prachtige curve plaatste hij de bal in de linker kruising 0-2. SV Epe kwam er daarna bijna niet meer aan te pas in de 1e helft. Brenn de Lange had de 0-3 op de schoen toen hij alleen op de doelman leek af te gaan. Maar de doelman wist de inzet tot hoekschop te verwerken.

Na de thee probeerde SV Epe het nog even. Maar al vroeg in de 2e helft kwam KHC op 0-3. Vanuit een hoekschop kwam de bal bij Florian van de Wal. Met een individuele actie schoot hij de bal goed binnen. SV Epe raakte hierna nog een keer de lat en zat het de Veluwenaren ook niet mee. Even later werd het 0-4. Wederom een vrijeschop van Leroy Knol belande op de zelfde wijze in de linker kruising. Invaller Mitchell Hooisma bepaalde na een individuele actie de 0-5 eindstand.

Resumerend: KHC heeft zich goed hersteld na de ongelukkige nederlaag van vorige week. Het kwam al vroeg op voorsprong en dat was maar goed ook want SV Epe knokte zich vervolgens in de wedstrijd. Echter het kracht verschil was uiteindelijk bepalend en de 0-5 overwinning was dik verdient.

Volgende week geen competitie voetbal. KHC zit echter nog in de districksbeker en moet thuis aantreden tegen Bon Boys uit Haaksbergen. De ploeg uit Haaksbergen is koploper in de zondag 2e klasse I. Omdat het een zondagvereniging is heeft het recht om 17.00 uur te spelen. Denk dus aan het tijdstip wat de wedstrijd op Sportpark De Venen begint dus om 17.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Harrie Reintjes uit Didam.

Verslag: Tjibbe van Dijk