Terechte puntendeling in Noordscheschut

In een attractieve wedstrijd met veel inzet en strijd, waarin DOS voetballend in de 1e helft beter was, hebben beide teams één punt overgehouden.

DOS kwam goed uit de startblokken en al binnen vijf minuten had het twee kansjes gekregen. Allan Bakker drong over links de zestien meter binnen. Zijn voorzet kwam voor de voeten terecht van Nick Hendriks. Met zijn rechter haalde hij uit, maar de bal kwam recht op doelman Roy Boertien af. In dezelfde minuut nog een schot van Nick. Dit keer moest de goalie een duik maken om de inzet te keren. Het eerste gevaar van de thuisploeg was er in de 13e minuut. Een doelpoging van Mees Vos kan eenvoudig door Justin Bruins gepareerd worden.

Enkele minuten later een diepe bal vanuit het achterland op dezelfde Vos. Met een handige beweging omspeelde hij Rick Diender op de achterlijn. Direct daarna kwam hij Martijn Barneveld tegen die een overtreding maakte waarvoor scheidsrechter Souhuwat resoluut naar de penaltystip wees. Melvin Mol ging achter de bal staan. Justin bleef goed naar het werktuig kijken en wist de niet al te best ingeschoten bal uit zijn doel te werken. Assistent-scheidsrechter Engbers stak de vlag omhoog en melde bij de arbiter van dienst dat Justin te vroeg van de lijn was gekomen waardoor de strafschop opnieuw genomen moest worden. Wederom mocht Mol een poging wagen. Hij schoot de bal een stuk beter in, maar ook dit keer was Justin de winnaar.

De beste kans voor rust voor DOS was halverwege de 1e helft. Na een knappe actie van Nick waarbij hij twee man uitschakelde wist hij vervolgens met een schitterende dieptepass Ayoub Lakhloufi te bereiken. De bal viel perfect achter de laatste linie en Ayoub schatte de bal op waarde in. Hij plukte de bal ineens uit de lucht en krulde het leer fraai over doelman Boertien heen. Nog net wist hij een aantal vingers tegen de bal te krijgen om de bal voor de lijn op te kunnen pakken.

De fase daarop was rommelig van beide kanten. Het elftal van Berry Zandink hanteerde veelvuldig de lange bal maar werd niet gevaarlijk. DOS was slordig aan de bal en maakte regelmatig in balbezit de verkeerde keuzes. Zo hadden de geelzwarten in de 40e minuut een vrije bal te nemen op de helft van de tegenstander, maar door balverlies werd het alras een corner voor Noordscheschut. In de 42e minuut was er nog een moment van opwinding toen Job ter Burg met een afgemeten diepe bal Allan aan het werk zette. Zijn voorzet kwam terecht bij de vrijstaande Ayoub. Hij maakte zich op voor een uithaal, maar hij had teveel tijd nodig.

Over het algemeen was de 2e helft van een minder niveau en kon DOS voetballend niet meer het verschil maken. Een paar halve mogelijkheden in de aanvangsfase voor de poelänten gevolgd door een paar kansjes voor de blauwwitten. In de 70e minuut belandde een lob van Mol op het dak van de goal van Justin. Een paar minuten later de grootste kans van DOS de 2e helft. Een prachtige uithaal van buiten de zestien door Jochem van Putten spatte op de kruising weer het veld in. Doelman Boertien veranderde met zijn vingertoppen de bal net genoeg van richting anders was het ongetwijfeld een doelpunt geworden.

Met het inbrengen van Thomas Stam in de slotfase van de wedstrijd kwam er nog even weer wat leven in de brouwerij en wisten de mannen van Johan Pitstra zich een paar doelpogingen te scheppen, maar keeper Boertien bleef simpel op de been.

Al met al een terechte puntendeling en de eerste 0-0 voor de poelänten dit seizoen. De komende twee weken ligt de competitie stil en speelt DOS thuis twee oefenwedstrijden tegen VSCO’61 (donderdag 16/2) en Nunspeet (donderdag 23/2). Op zaterdag 4 maart staat de competitiewedstrijd DOS – SVI op het programma.

Opstelling DOS Kampen: Justin Bruins, Rick Diender, Job ter Burg, Martijn Barneveld, Robin Mulder, Nick Hendriks, Klaas Jan Mulder, Matthijs de Blok, Ayoub Lakhloufi (80e Thomas Stam), Jochem van Putten, Allan Bakker.

Door: Jan de Vries