Jeroen van Veen via NK naar WK indoor (master) Atletiek in Polen

De februari weekenden staan in het teken van de Nederlands kampioenschappen atletiek. Namens Isala’96 deden er diverse atleten mee!

Jeroen van Veen pakte de Nederlandse titel op de 60 meter horden bij de Masters 35+. In een solide 8.60 seconden verzekerde hij zich hiermee ook voor deelname aan het Wereld kampioenschappen indoor in Polen eind maart.

Bij de junioren stonden Naëll Huijsmans, Julynn Huijsmans en Hugo Visser aan de start van hun eerst echte NK. De zusjes Huijsmans namen de respectievelijk 800 en 400 meter voor hun rekening. Hugo ging de strijd aan op de 60 meter horden.

Julynn opende het bal op de 400 meter in een tijd van 1.06,10! Ze eindigde hiermee op een 23e plek! Naëll kwam in een knappe race over 800 meter in 2.27 over de finish. Goed voor een 10e plek. 10 was het nummer van de dag! Ook op de 1500 meter werd Naëll 10e van Nederland.

Hugo Visser had een prima voorbereiding richting het NK. In de series liep hij naar 9.13 seconden. Helaas was het onvoldoende voor een finale plek. Hugo eindigde als 15e van Nederland.

Volgend weekend staat het NK senioren op de planning. Gejanne Lussenburg neemt deel namens Isala’96!