Nipt verlies Kampenion in 1e divisie

Op de foto (rechts): Gert-Jan de Lange (© G. Wessels)

Bij de wedstrijd van het eerste team van tafeltennisvereniging Kampenion verscheen afgelopen zaterdag aan het eind van een lange middag dezelfde uitslag op het scorebord als vorige week: 3 – 4. Echter, was het vorige week een uitwedstrijd, ditmaal betrof het een thuiswedstrijd. Een krappe nederlaag dus, maar wel heeft het publiek volop kunnen genieten van mooie en spannende wedstrijden. Maar liefst vier van de zeven partijen gingen over de maximale vijf games; en ze werden eerlijk verdeeld.

Mark Hankel wist zijn twee partijen te winnen, Kaj Ronde won er een en Gert-Jan de Lange bleef op nul steken. Hankel en De Lange verloren met het kleinst mogelijke verschil het dubbelspel.
De volgende wedstrijd is op 25 februari, in het Friese Buitenpost.

Kampenion 2, dat vorig seizoen degradeerde uit de landelijke competitie naar de Hoofdklasse, is hard op weg terug. Thomas Niemeijer, Jordy ten Have en Robin Lieftink wonnen vrijdag in Enschede van DTS 1 met 2 – 8. Lieftink, zaterdag op de tribune bij team 1, is vol vertrouwen op terugkeer naar de 3e divisie. Hij zei: “We wonnen met dikke cijfers van de concurrent om de eerste plaats. Eigenlijk gaan we er al een beetje van uit dat we kampioen worden.”

De beide jeugdteams speelden zaterdag ook thuis. Jong Kampenion 1 maakte er tegen Trias 4 uit Twello een spannende middag van: 5 – 5. Jamano van der Meulen won zijn twee partijen en Thijs Regterschot, Ismay Kaptein en Nika van der Meulen wonnen er een.

Het tweede jeugdteam kwam nog wat tekort tegen De Brug 4 en verloor met 1 – 4. Jordy de Vries, Ruben Kreeft en Martha Engberts verloren hun enkelspelen maar Martha en Jordy waren blij met hun knappe overwinning in het dubbelspel. Duidelijk is dat in de klasse onder de 13 jaar het plezier voorop staat. En zij leren snel en de vooruitgang is goed te zien.