KHC uit gebekerd na nederlaag tegen Bon Boys

Foto: John Zoetebier

Vorige week behaalde KHC nog een klinkende overwinning op hekkensluiter SV Epe en vertoonde het veerkracht. Zaterdag j.l. moest het aantreden tegen Bon Boys voor de 3e ronde in de Kock-out ronde van de districtsbeker. Na eerst SVVN uit Nijverdal en Rohda Raalte te hebben verslagen liep het nu uit op een 0-1 nederlaag.

KHC begon niet goed aan de wedstrijd. Het grossierde in balverlies, en als bepalende spelers dat doen kom je ook niet goed in de wedstrijd. De kansen waren dan ook spaarzaam in de 1e helft. In de 9e minuut de 1e kleine kans. Michell Hooisma bracht de bal voor het doel, maar de meegekomen Leroy Knol kon net niet bij de bal om in te koppen. Enkele minuten later had Hooisma wederom een kans om te scoren, maar dit keer gaf hij de bal op Boaz Smit, die niet tot scoren wist te komen. Bon Boys kreeg ook nog een mogelijkheid, maar vond doelman Steven Vonk op zijn weg. In het slot van de 1e helft nog een enorme kans voor Boaz Smits. Alleen voor de doelman, was de inzet te slap om tot scoren te komen.

Na de rust een beter KHC dat op zoek ging naar de openingstreffer. Het combineerde beter, en het was wachten op een treffer. Echter die viel aan de andere kant. De KHC defensie was even niet attent en Bon Boys wist verrassend tot scoren te komen. KHC ging geschrokken opzoek naar de gelijkmaker. Het kreeg een aantal prima mogelijkheden. Boaz Smits en Mitchell Hooisma hadden de gelijkmaker op de schoen. Hooisma beroerde zelfs de paal, maar de bal wou er niet in. Ook Burak Alp had met een harde inzet geen geluk. En zo liep KHC tegen een ongelukkige nederlaag aan. Scheidsrechter Harry Reintjes uit het Gelderse Didam hield de sportieve wedstrijd goed onder controle.

Resumerend: KHC bekert niet verder. Het zat de 1e helft niet echt goed in de wedstrijd. Dit kwam mede door het vroege storen van Bon Boys dat over een leuke jeugdige selectie beschikt. De overwinning van de Tukkers was uiteindelijk verdient. KHC begon te laat goed te voetballen en moest het met een kleine nederlaag bekopen. De felicitaties zijn dan ook voor de Twentse formatie, we wensen ze succes in de volgende ronde.

Volgende week even geen voetbal wegens de voorjaars vakantie. 4 maart de volgende competitie wedstrijd. KHC speelt dan thuis tegen Noordscheschut dat met 2e punten minder dan KHC op de 6e plaats staat. In de uitwedstrijd was KHC de bovenliggende partij maar wist het niet verder dan een 0-0 gelijkspel te komen. Hopelijk sluiten weer wat geblesseerde spelers aan en kan KHC op volle sterkte aantreden. Dat moet ook want Noordscheschut is een stugge sterke stegenstander.

De wedstrijd 4 maart op Sportpark De Venen begint om 14.45 uur.

Verslag: Tjibbe van Dijk