Kampenion verliest van Hilversum

Op de archieffoto: Gert-Jan de Lange serveert.

Halverwege de voorjaarscompetitie kan de conclusie getrokken worden dat Kampenion nog moet wennen aan het niveau van de 1e divisie.

Na een gewonnen en vier verloren wedstrijden staat Kampenion 1 onderaan. Maar dat is beslist geen schande, want het is voor het eerst in de geschiedenis dat het Kamper vlaggenschip op dit niveau acteert. En het is een zeer jong team dat nog een lange tafeltennistoekomst tegemoet kan zien.

Kampenion speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Hilversum 1 en verloor met 2 – 5. Mark Hankel en Gert-Jan de Lange wonnen een partij en Kaj Ronde bleef op nul steken. Ronde en Hankel verloren met het kleinst mogelijke verschil het dubbelspel. Niettemin heeft het Kamper publiek weer van een mooie wedstrijd kunnen genieten.

Komende zaterdag speelt Kampenion 1 uit tegen PingPongAlkmaar 1, dat derde staat, een punt achter koploper Hilversum 1.

De enige thuiswedstrijd in de zaal van Kampenion is aanstaande zaterdag van het tweede jeugdteam. Jong Kampenion 2 speelt dan tegen Tafeltennis Zwolle 6, dat een paar puntjes hoger staat. Op dit niveau, de klasse onder de 13 jaar, is het plezier in het spelletje de hoofdzaak; de punten staan op de tweede plaats. En dat Sara, Ruben, Dani, Jordy en Martha er plezier in hebben, is elke keer weer te zien. De wedstrijd begint om 14.00 uur.