KHC trekt vroege voorsprong over de streep

Foto: John Zoetebier

Zaterdagmiddag j.l. moest KHC aantreden tegen het stugge Noordscheschut uit Drenthe. In de uitwedstrijd wisten beide teams niet tot scoren te komen. KHC wist dat het gedreven aan de start moest verschijnen want de laatste thuiswedstrijden waren nou niet om naar huis te schrijven en gingen beide verloren. Noordscheschut is een moeilijk te bespelen tegenstander die vol overgave en inzet speelt.

De wedstrijd was nog maar net aan de gang, toen tot ieders verbazing een verdediger van Noordscheschut zomaar in de 16 meter de bal met de hand wegsloeg. De jeugdige arbiter Jarno Schoonhoven stond er met de neus bovenop en kon niet anders dan KHC een strafschop toekennen. Leroy Knol wist vervolgens wel raad met het cadeautje en pakte die keurig uit door de bal hard tegen de touwen te jagen. In het verdere vervolg werd het even te hard. De Drentse formatie gooide er een grote dosis hardheid in en arbiter Schoonhoven moest alle zeilen bijzetten. Dit lukte aardig en met een paar gele kaarten verdeeld over beide teams tot gevolg. KHC kreeg kansen om de scoren uit te bouwen. In de 33e minuut een mogelijkheid voor Karim Gabara die echter de bal niet goed onder controle kreeg. Even later had Gabara de bal beter op Jorik Schuur kunnen geven die vrij voor het doel stond. Zo bleef het lang spannend en gingen we rusten met een 1-0 ruststand.

Na de rust een spannende maar voetbaltechnisch mindere wedstrijd. Veel inzet maar weinig goed voetbal met veel lange ballen. Even was er weer de nodige opstandige commotie. Burak Alp kreeg een harde schop van een speler die te laat en onbenullig in kwam. De speler van Noordscheschut kwam met geel goed weg. Alp kon gelukkig verder, maar werd later in de wedstrijd toch vervangen door de van een blessure terug komende Tim Sleifer. Noordscheschut kreeg even later ook een dot van een kans. Gelukkig voor KHC wist doelman Steven Vonk met kunst en vliegwerk het doel schoon te houden. In het verdere vervolg nog een kans voor Jorik Schuur, maar een verdediger was net wat eerder bij de bal. Husham Ali kwam ook nog even in het veld. De spits heeft maanden lange blessureleed achter de rug en hoopt daar nu langzaam vanaf te zijn. Hopelijk kunnen de supporters nog genieten van de altijd ongrijpbare spits . Het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Jarno Schoonhoven uit Oosterwolde klonk menig KHC supporter als muziek in de oren.

Resumerend: KHC heeft de opdracht goed begrepen. Tegen het stugge en pittige Noordscheschut liet het zich niet uit de wedstrijd spelen. De vroege voorsprong werd goed vastgehouden zonder hoogstaand voetbal. Noordscheschut probeerde uiteraard de gelijkmaker te forceren, maar de KHC defensie stond weer zijn mannetje.

Volgende week speelt KHC in Zwolle tegen SVI uit de wijk Ittersum. De Zwollenaren hadden een moeilijke periode met net als KHC veel blessures. Dit lijken ze te boven te zijn gezien de 0-1 overwinning op buurman Dos Kampen. In de thuiswedstrijd wist KHC niet tot een overwinning te komen ondanks een veldoverwicht. Het werd toen 1-1.

De wedstrijd in Zwolle op Sportpark De Siggels begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stan Smit uit Raalte.

Verslag: Tjibbe van Dijk