Onterecht gelijkspel voor KV Dos Kampen

Op 11 maart speelde Dos uit tegen Rood-wit in Wezep. Na een moeilijke pot wist Dos toch in de laatste minuten er een gelijkspel uit te slepen. Scheidsrechter W.M. Meetsma fluit de wedstrijd af met 20-20.

Na een slechte start van Dos staan ze al snel met 1-7 achter. De geelzwarten starten niet scherp en laten zich overrompelen door de ploeg uit Wezep. Er kwam een hoognodige time-out waarin de hoofdtrainer de spelers wilde wakker schudden. De dossers probeerden zich terug te werken en dit leek te lukken. Met een score van 9-12 gingen de spelers de rust in.

In de tweede helft leek ook dos niet geleerd te hebben van hun eerdere fouten. De geelzwarten komen niet scherp de kleedkamer uit en weer weet Wezep uit te lopen naar een score van 10-16. Na een aantal wissels weten de Dossers zich met moeite terug te werken in het spel. In de laatste minuten werd het dan ineens ook nog spannend. Met een mooi afstandschot weet Estelle Hooisma, die een goeie invalbeurt speelt, de ploeg op een gelijkspel te krijgen van 20-20. Kort daarna fluit de scheidsrechter het spel af.

Trainer Jongman zegt het volgende: Een gestolen punt. Geen beste wedstrijd van onze kant. Rood wit was over de hele wedstrijd de terechte winnaar geweest.

Volgende week moet Dos zich klaarmaken voor de wedstrijd tegen De Wรขlden. Dos zal zich moeten herpakken en de strijd moeten aangaan om het 2e plekje te behouden.

Dennis 5x, Wichard 4x, Estelle 3x, Rowan 2x, Iris 2x, Emma 2x, Nikita 1x, Laureen 1x

Verslag: Laureen