KHC en DOS Kampen weten publiek niet te vermaken

Foto: John Zoetebier

Zaterdagmiddag j.l. wederom een prachtig affiche middels een plaatselijk derby. Geplaagd door barre weersomstandigheden met veel wind wist de derby nooit het gewenste niveau te bereiken. KHC werd ook nog geplaagd door het afhaken van de geblesseerde gangmaker Burak Alp. Opgeteld bij de andere blessures was het team van trainer Kenan Durmusoglu behoorlijk gehavend.

De wedstrijd ging dan ook slecht van start. Weinig ballen bereikten hun bestemming en verdwenen veelvuldig over de zijlijn of hoog over het doel. De 1e mogelijkheid was voor Dos Kampen, een harde inzet werd door doelman Steven Vonk tot hoekschop verwerkt. Even daarna een kans voor KHC. Leroy Knol verlengde de bal op Boaz Smits die de bal hard over het doel schoot. Daarna een aftastende fase met zeer matig voetbal. KHC speelde gegroepeerd achter de bal, en Dos Kampen kwam niet echt in de wedstrijd. KHC had dan ook een licht veldoverwicht in de 1e speelhelft.

Na de rust een beter spelend Dos Kampen dat probeerde KHC onder druk te zetten. Heel veel kansen leverde dat niet op. KHC kreeg enkele kansen in de 2e helft. Boaz Smits ging een keer op de doelman af en ook Karim Gabara had KHC op voorsprong kunnen zetten. Waarbij Gabara nog de beste kans kreeg. De wedstrijd leek dan ook af te stevenen op wederom een gelijkspel voor KHC. Echter Dos Kampen dacht daar anders over. Nadat een bal al van de lijn was gehaald vanuit een hoekschop, wist Dos Kampen toch de winnende treffer te maken. Met een prachtig doelpunt verzilverde Raimon Beuling de winst voor Dos Kampen. KHC probeerde het hierna nog wel even maar in de stand kwam geen verandering meer. De sportieve wedstrijd werd uitstekend geleid door scheidsrechter Remon Tulen uit Barneveld.

Resumerend: KHC en Dos kampen hebben het talrijke publiek niet weten te vermaken. De harde wind was van invloed op het spel, en veel viel er niet te genieten op Sportpark De Maten. Voor KHC een wedstrijd om snel te vergeten, en op naar de volgende wedstrijd.

Volgende week speelt KHC wederom een uitwedstrijd. Het speelt dan tegen koploper Quick’20 in Oldenzaal. De Tukkers gingen verrassend onderuit bij de andere buren Go Ahead Kampen dat door deze zege aansluiting krijgt bij de subtop van de 1e klasse. KHC staat nog maar 6 punten verwijderd van plaats 10 en moet oppassen niet verder af te zakken.

De wedstrijd tegen Quick’20 in Oldenzaal op Sportpark Vondersweijde begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Alex van Kraaij uit Puiflijk.

Verslag: Tjibbe van Dijk