Set-Up wint van VVH uit Harderwijk

IJsselmuiden – Het was op zaterdag 25 maart de beurt van VVH (Harderwijk) om aan te treden op het centre court van de Oosterholthoeve in IJsselmuiden. De sporthal die inmiddels wijd en zijd bekend en berucht is. En dat vooral om het altijd enthousiaste publiek. Harald ging donderdagavond even flink door zijn enkel zodat hij op zijn gemak DS 1 nog kon coachen in Nieuwleusen en was dus iets later. Verder was de selectie aardig compleet en aangevuld met Dave de Velde. Vol goede moed begon men aan de wedstrijd. Hoewel VVH, Set-Up van het stuk wou brengen door nog gauw voor het inslaan van kant te willen wisselen, liet de thuisploeg zich niet van de wijs brengen. Het spel in zijn geheel moest iets op gang komen maar Set-Up pakte puntjes en het ging mooi gelijk op. Richting de 20 begon Set-Up echt lekker in de set te komen en pakte de voorsprong. 25-21.

De tweede set bleef het spannend. Ook dit keer ging de stand aardig gelijk op. De Set-Up passer lopers begonnen de set weer met het brengen van een goede pass, en zo kon het spel mooi verdeeld worden. Ook serverend werden er minder fouten gemaakt dan in de 1e set. VVH begon echter ook beter in hun spel te komen na wat wisselingen in hun opstelling. Qua stand bleef men dicht bij elkaar, uiteindelijk trok Set-Up wel aan het kortste eind en verloor de set met 23-25.

In de derde set heeft Set-Up goed spel laten zien. Er werd begonnen meteen met een dikke voorsprong die Set-Up niet meer weg gaf. VVH wist even niet waar ze het zoeken moesten. Met een strakke serve kon Set-Up de passing van de Harderwijkers onder druk zetten. Daardoor zagen de blokkeerders kans om de boel dicht te zetten. Eind van de set had Set-Up even moeite om de laatste bal te scoren. 25-19 De 4e set was het juist andersom, VVH die ijzersterk Set-Up elke keer wist te verassen met korte prikballen afgewisseld met een goede serve en sterke blokkering. Set-Up stelde alles in het werk om VVH uit hun spel te krijgen maar verloor de 4e set dik. 13-25

En dan het publiek hé, die gaan er voor zon 5e set even extra achter staan. Uit alle macht werd er weer door een volle tribune aangemoedigd. Onder leiding van de foxwilde ritmisch kunstenaar Dinant klonken de bekende liedjes en daar gaat Set-Up gewoon goed op. Het spel zat goed in elkaar op alle fronten. VVH werd weer onder druk gezet vanuit de serve en omdat de blokkering weer dicht zat kon Set-Up eromheen goed verdedigen. 15-11.

Uitslag: H. van Dieren Set-Up HS 1 – Athena Group VVH HS 1 | 3 – 2

Volgende week uit tegen VC Sneek HS 1, das maar drie kwartier rijden dus voor wie tijd en zin heeft: tot dan!