Kampenion 1 in degradatiegevaar, Kampenion 2 kampioenskandidaat

Op de foto: Gert-Jan de Lange (rechts) verliest in vijf games van Chris Walbrecht (© G. Wessels).

Na de zevende wedstrijd in de voorjaarscompetitie staat Kampenion 1 onderaan in de 1e divisie. Toch is dat geen drama, want het is voor het eerst in de geschiedenis dat het Kamper team zo hoog in de vaderlandse regionen speelt.

Afgelopen zaterdag speelden de heren thuis tegen Tempo-Team 1 uit Amsterdam. In februari eindigde de uitwedstrijd in een 3 – 4 stand. Ditmaal stond dat ook weer op het scorebord. Maar nu dus een verlies voor Kampenion. Mark Hankel, Kaj Ronde en Gert-Jan de Lange haalden in de eerste helft van de wedstrijd allen een punt binnen. De tegenstanders wonnen daarna ook allen een partij, en zij waren in het dubbelspel de sterksten. Drie van de zeven partijen gingen over de volle vijf games, dus een spannende middag was het wel. De stand op het scorebord, 3 – 0 voor rust, en aan het eind 3 – 4 bracht Mark Hankel tot de wijze uitspraak: “Een goed begin is MAAR het halve werk.”. Komende zaterdag speelt Kampenion 1 uit tegen TTV Ede 1, de concurrent in de degradatiestrijd. Dat wordt weer spannend dus.

In februari voorspelde uw verslaggever het al: Kampenion 2 is op weg terug naar de 3e divisie. Weliswaar werd er afgelopen vrijdag flink wat schade geleden, maar zij staan nog bovenaan. Met vijf punten voor en nog twee wedstrijden te spelen. De uitwedstrijd in Deventer tegen Swift (D) 3 was een tegenvaller: 8 – 2. Ton Ringenier haalde die twee punten binnen. Thomas Niemeijer en Robin Lieftink bleven puntloos. De nederlaag valt deels te verklaren doordat Swift nu een sterkere opstelling achter de tafel bracht dan de vorige keer. De volgende wedstrijd is cruciaal: op 14 april speelt Kampenion 2 thuis tegen de concurrent om de titel, DTS 1 uit Enschede.

Bij de jeugd lopen de emoties soms hoog op. Een traantje wegpinken is geen zeldzaamheid. Het eerste jeugdteam won zaterdag thuis met 7 – 3 van NTC Leogang 7 uit Nunspeet, maar de strijd was zwaar. De Kamper jongens en meisjes staan daarmee op de tweede plek. Het tweede jeugdteam verloor met 1 – 4 van NTC Leogang 9.