Molenbrug Kampen 17 april tot 2 mei dicht voor gemotoriseerd verkeer vanwege werkzaamheden

Rijkswaterstaat vervangt van maandag 17 april 06.00 tot dinsdag 2 mei 23.00 uur opleggingen van de Molenbrug in Kampen. Tijdens de werkzaamheden is de Molenbrug (Mr. J.L.M. Niersallee/N764) tussen dekruising Zwolseweg en de rotonde met de Europa-allee afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen de brug wel blijven gebruiken. 

Uit inspecties in 2022 is gebleken dat een aantal opleggingen in slechte staat is en op korte termijn moet worden vervangen, zodat het verkeer veilig over de brug kan blijven rijden. In de bovengenoemde periode gaat Rijkswaterstaat 3 opleggingen vervangen. Een oplegging is het punt waar de brug op een pijler steunt.

Omleidingsroutes

Om het centrum van Kampen en de Stadsbrug Kampen tijdens de werkzaamheden te ontzien, zijn omleidingsroutes ingesteld:

·       Gemotoriseerd verkeer rijdt om via de N50/N765 (rijden tot aan Ens) of via de N50/A28.

·       Landbouwverkeer kan gebruik maken van de omleidingsroute via de Stadsbrug in Kampen. Voor landbouwverkeer is dit de enige alternatieve route die mogelijk is.

·       Fietsers, voetgangers en hulpdiensten kunnen de Molenbrug gewoon blijven gebruiken.

De afsluiting van de Molenbrug gaat in en rond Kampen voor langere reistijden voor gemotoriseerd verkeer zorgen. Het advies is daarom voor afstanden tot 15 kilometer vooral de fiets te gebruiken of het openbaar vervoer. Voor gemotoriseerd verkeer zijn de omleidingsroutes via de N50/N765 en de N50/A28 het beste alternatief.

Inzet verkeersregelaars

Om het verkeer in goede banen te leiden, zetten we tijdens de afsluiting verkeersregelaars in op de Molenbrug en de Stadsbrug in Kampen.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op www.rws.nl/molenbrugkampen of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.