Wilsum knokt zich naar gelijkspel tegen Ulu Spor

Wilsum is er zaterdag niet in geslaagd om op eigen veld te winnen van Ulu Spor. De thuisploeg startte sterk en kwam ook vroeg op voorsprong door een treffer van Melvin Hofstede. In het tweede gedeelte van de eerste helft werden de gasten steeds sterker en na 2 doelpunten vlak voor rust en een treffer vlak na rust leek het duel beslist in het voordeel van de Zwollenaren. Wilsum rechtte echter de rug en kwam via treffers van Alwin vd Wetering en Patrick Bastiaan terug tot 3-3. Met dit gelijkspel houdt Wilsum de Zwollenaren op gepaste afstand in de strijd om lijfsbehoud.

Nadat Wilsum vorige week 2 punten liet liggen tegen Wijthmen (2-2) wilde men vandaag graag winnen om Ulu Spor definitief onder zich te houden, maar ook om nog uitzicht te hebben op het winnen van de 3e periode. Dit moest gebeuren zonder de geschorste Bart Schoonhoven en ook Joram Riezebos moest wederom verstek laten gaan vanwege een blessure. Trainer Akse koos voor de volgende opstelling: Teko Malanda, Patrick Plette, Noël Hofstede, Marijn Mijnheer, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Alwin vd Wetering, Rienk vd Wetering (c) – Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Daniël Niemeijer. Op de bank namen Patrick Goudbeek, René Dorgelo, Tomas van der Weerd en Sander Riezebos plaats.

Wilsum startte fel aan het duel met Ulu Spor. Eerder dit seizoen verloren de oranjehemden met 2-1 bij de Zwollenaren en dus wilde Wilsum zich graag revancheren. Wilsum zette hoog druk, won veel duels en maakte het Ulu Spor zo erg lastig. Al snel volgde de beloning. De achterhoede van Ulu Spor zat mis bij een lange bal van Teko Malanda op Daniël Niemeijer. Niemeijer kon oprukken richting het vijandelijke doel, behield het overzicht en stelde Melvin Hofstede in staat om de bal in het lege doel te tikken: 1-0.

Ook na de vroege openingstreffer bleef Wilsum de bovenliggende partij. Grote kansen op de 2-0 volgden niet, maar het overwicht was duidelijk. Na een minuut of 25 kantelde dit echter in het voordeel van de gasten. Zij wonnen juist nu de meeste duels en drukten Wilsum naar achter. Tot echte kansen leidde dit niet, totdat men vlak voor rust een vrije trap kreeg te nemen. De muur van Wilsum werd neergezet door doelman Malanda. Echter ging de inzet door de muur heen en via de binnenkant van de paal binnen: 1-1. Wilsum was even van slag en kwam in blessuretijd zelfs nog op achterstand. Na een snelle kantwissel bij de gasten kon Ulu Spor via links oprukken. De buitenspeler gaf de bal mee aan de linksback. Hij schoot de bal, vanuit een heel lastige hoek, enorm hard in de korte hoek en verraste doelman Malanda compleet: 1-2. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de kleedkamer was het devies voor Wilsum eenvoudig: men moest weer terug na het eerste gedeelte van de eerste helft, want daarin was men beter.

In tegenstelling tot wat men mocht verwachten, begon Ulu Spor sterker aan het tweede bedrijf. Al vroeg leverde dit een aardige mogelijkheid op voor de spits van Ulu Spor, maar van dichtbij redde Teko Malanda met zijn voeten. Na 10 minuten spelen in de tweede helft werd het alsnog 1-3. De linksback van de gasten schoot de bal hoog naar voren. Wilsum reageerde achterin niet attent genoeg, de rechtsbuiten controleerde de bal fraai en profiteerde optimaal van het uitglijden van Malanda: 1-3.

Na deze tegentreffer rechtte Wilsum de rug. De oranjehemden, die tot dan toe de bal veel te snel lang speelden, begonnen weer iets meer te voetballen. Dit leverde met nog een kwartwedstrijd te spelen de aansluitingstreffer op. Rienk vd Wetering speelde Patrick Plette vrij, Plette stuurde Gert Jan Sollie diep. De teruggetrokken voorzet van Sollie belandde voor de voeten van Niemeijer. Niemeijer behield het overzicht en stelde Alwin vd Wetering in staat om de 2-3 tegen de touwen te jagen. Met nog een kwartier te spelen kwamen René Dorgelo en Tomas van der Weerd in de ploeg voor Daniël Niemeijer en de moe gestreden Melvin Hofstede. Even later werd het 3-3. Na een voorzet belandde de bal op de rand van het strafschopgebied voor de voeten van Patrick Bastiaan. Bastiaan schoot de bal, via de grond, fraai raak: 3-3.

Wilsum knokte zich terug en wilde zelfs nog voor de overwinning gaan! Men kreeg hier ook nog een goede mogelijkheid voor, maar de voorzet van de ontsnapte Rienk vd Wetering was net te zacht, waardoor Van der Weerd niet kon scoren. Aan de andere kant kregen de Zwollenaren ook nog een kans, maar de linksbuiten stuitte op de handen van Malanda. In de absolute slotfase moest Wilsum nog met 10 man verder toen Alwin vd Wetering, na vasthouden van de doelman, zijn tweede gele kaart kreeg. Gescoord werd er echter niet meer en zo eindigde het duel in 3-3.

Het behaalde punt werd in de kleedkamer gevierd. Vooraf had Wilsum hier waarschijnlijk niet voor getekend, maar de oranjehemden knokten zich knap terug van 1-3 naar 3-3. Door deze remise houdt Wilsum ook de voorsprong van 6 punten intact op Ulu Spor, al hebben de Zwollenaren nog wel een extra duel te spelen. Via deze weg mogen de complimenten ook gaan naar het sportieve gedrag van Ulu Spor én van de assistent-scheidsrechter!

Wilsum komt over 3 weken pas weer in actie in competitieverband. In eigen huis neemt Wilsum het dan op tegen Alcides. Als Wilsum wederom weet te winnen van Alcides (in december werd het 1-4 voor Wilsum) dan is lijfsbehoud een feit.

Verslag: Patrick Plette