Camping De Toekomst [VIDEO]

Camping De Toekomst is een initiatief van de gemeenteraad van Kampen. Op het plein voor het stadhuis slaan de gemeenteraadsleden voor één dag hun kamp op om in een ontspannen sfeer met inwoners en ondernemers in gesprek te gaan. Van wonen en werken tot onderwijs, zorg, recreatie en milieu, er komen allerlei thema’s voorbij. Riek de Maar maakte voor RTV IJsselmond onderstaande reportage.

De camping is onderdeel van het project de Toekomst van Kampen. Bij dit project blikt de gemeenteraad vooruit. “Om vandaag de juiste besluiten te kunnen nemen, moeten we weten waar we in 2040 willen staan”, zegt Jan Willem Schutte namens de klankbordgroep met vertegenwoordigers van alle fracties. “We vinden het belangrijk dat inwoners en ondernemers hierover meedenken. Kiezen we voor vernieuwing en groeien we door? Of blijven we de vertrouwde middelgrote gemeente die we nu zijn?”

Bijeenkomsten
Om die vragen te kunnen beantwoorden, werden er in de afgelopen maanden allerlei bijeenkomsten georganiseerd. Tweehonderd willekeurige inwoners ontvingen via loting een uitnodiging voor twee sessies met de gemeenteraad, basisschoolleerlingen deelden hun ideeën via een speciaal lesprogramma en er vond een meedenkmiddag voor jongeren plaats.

Concept-toekomstplan
Tijdens de bijeenkomsten werden er veel ideeën verzameld. “Mede op basis van deze ideeën hebben we als gemeenteraad een concept-toekomstplan gemaakt”, vertelt Schutte. “Dit plan delen we bij Camping De Toekomst. We horen graag wat inwoners en ondernemers ervan vinden, zodat we het in de komende periode verder kunnen aanscherpen. Deze zomer verwachten we het definitieve toekomstplan te presenteren.”