Twan Knul en Lenhard de Velde terug naar DOS Kampen

Foto: DOS Kampen

Twee vertrouwde gezichten keren vanaf volgend seizoen terug in de selectie van DOS. Twan Knul verruilde de geelzwarten vorig seizoen nog voor Berkum, maar keert na een jaar weer terug op Sportpark De Maten. Lenhard de Velde vertrok in 2015 bij de poelänten en keert terug na acht jaar bij IJVV te hebben gespeeld. Daarmee wordt de selectie in kwaliteit en ervaring versterkt.

Twan Knul is met zijn 101 doelpunten en als aanspeelpunt voorin jarenlang belangrijk geweest voor DOS Kampen. Daarmee dwong hij de stap hogerop af en vertrok naar Berkum. Ondanks een prima eerste seizoen in Zwolle maakt Twan de keuze om weer voor DOS te spelen. Twan: ‘’Voor mijn ontwikkeling als voetballer en mens heb ik een fijn en leerzaam jaar gehad bij Berkum, maar ik blijf een echte DOS jongen. Er waren andere opties, maar ik heb van veel mensen bij de club gemerkt dat ze graag wilden dat ik terug kwam. Dit gaf mij een heel goed gevoel. Ik ben dan ook blij weer terug te keren en heb veel zin in volgend seizoen’’.

Lenhard de Velde speelde van 2011 tot 2015 bij DOS Kampen en was in die periode een vaste waarde op het middenveld. Als controlerende middenvelder maakte hij in die vier seizoenen 25 goals. Met zijn duelkracht en ervaring brengt hij extra kwaliteiten met zich mee. Lenhard: ‘’Ik kijk met fijne en warme herinneringen terug op mijn vorige periode bij DOS en ben dankbaar voor mijn hechte band die ik nog steeds heb met de achterban en de club. DOS voelt als mijn thuis, ik ga er alles aan doen om van waarde te zijn voor het team en kan niet wachten om terug te keren bij deze fantastische club’’.

Het MT is verheugd met de terugkeer van beide spelers. Koos Westendorp, bestuurslid voetbaltechnische zaken: “Met de ervaring van zowel Lenhard als Twan wordt de selectie voor volgend seizoen absoluut sterker. We weten waar de kracht en toegevoegde waarde van beiden ligt en dat is een grote meerwaarde voor de bestaande groep”.

Met deze twee laatste versterkingen heeft DOS Kampen de selectie qua spelers voor 2023-2024 rond.