‘s-Heerenbroek wint ruim van HTC en is heel dichtbij het kampioenschap

Ut Eerste’ heeft afgelopen zaterdag een simpele zege behaald op de Holtenbroek Tuinders Combinatie door een 0-6 overwinning. Hierdoor blijft ’s-Heerenbroek lijstaanvoerder en moet er nog één wedstrijd gespeeld worden voor het kampioenschap. De spanning is en blijft aanwezig, maar hoe mooi is het toch om thuis kampioen te worden!

De competitie had inmiddels alweer twee weken stil gelegen, maar het eerste team heeft niet stil gezeten. In de afgelopen twee weken heeft de selectie tweemaal tegen 3e klassers gevoetbald. Beide uitslagen (uit bij Elspeet 1 en thuis tegen CVVO1 uit Lemmer) eindigden overtuigend in een 4-1 overwinning voor de groenhemden, wat natuurlijk ook veel vertrouwen geeft.

Uit bij HTC is altijd wel een lastige wedstrijd geweest voor ’s-Heerenbroek. Met name de kunstgrasmat was niet in het voordeel voor de groene draken. Een geluk; de harde en korte kunstgrasmat is sinds kort vervangen voor een gloednieuw kunstgrasveld (lekker veldje!). Daarnaast was er ook sowieso het vertrouwen in een goede afloop; helemaal met de thuiswedstrijd (8-0 winst) in het achterhoofd van voor de winterstop.

Tijdens de wedstrijdbespreking waren er wat (verrassende) wijzigingen. Jelmer mocht na een lange vervelende blessure weer onder de lat plaatsnemen en verving Bernard de geblesseerde (en inkuilende/aanstaande bruid) Wiljen. Daarnaast mocht Wim voor het eerst dit seizoen weer in de basis starten (hij heeft bouwstop ingelast voor de kampioenskoorts) i.p.v. aanstaande zwager Henri en wist Bjorn zijn plek in de spits te behouden ten opzichte van Rob.

Hiermee wordt nogmaals de kracht van ‘s-Heerenbroek 1 benadrukt, want met een bank waarop (bikinilijn) Willard, (tapper) Max, (good ‘old’) William, (teleurgestelde ‘bolle’) Henri, (‘red’ van woede) Rob en (Rutu) Rutger plaats nemen, zegt wederom genoeg over de kwaliteit die deze selectie heeft.

Wat betreft de wedstrijd het volgende:
De ultra’s van SHB waren weer goed vertegenwoordigd en kwamen met heuse rookbommen aan tijdens de opkomst (en na rust). Fantastisch! Dat de jeugd erg meeleeft weten wij maar al te goed; ze verzamelen al geld in om vuurwerk te kopen, maken spandoeken en elke thuiswedstrijd staat de tribune letterlijk op de kop waarbij er veel gezongen wordt.

‘s-Heerenbroek begon goed en wist al binnen 5 minuten de 0-1 (Bjorn) op het scorebord te zetten. Hierna werd het veldspel wat minder en werden er teveel duels verloren. Ondanks een wat lastige fase, wist ‘s-Heerenbroek wel goede kansen te creëren. Toch werd er vaak de verkeerde keuze gemaakt en kon ‘s-Heerenbroek de score niet verder opschroeven.

Tussendoor probeerde HTC een vuist te maken en snel om te schakelen, maar daar wist de solide verdediging zich makkelijk staande te houden. Jelmer heeft weinig te doen gehad en dit mag ook een compliment zijn voor de hele ploeg.

Een kwartier voor rust wisten de groene draken zich ter herpakken en wat beter positiespel te laten zien. Dat resulteerde al gauw in de 0-2 van wederom Bjorn en de 0-3 van Jesper. Met name de 0-3 was een goal uit het trainingsboekje van hoofdtrainer Freddie; Sander gaf na goed positiespel over meerdere schijven een punt gave voorzet op broertje Jesper, die perfect tegendraads inkopte.

Tijdens de rust kon er even uitgezweet worden, want het was toch wel pittig warm op de nieuwe kunstgrasmat. Ook werd er stiekem even naar de tussenstand gekeken op de andere velden, maar al gauw lag de focus weer op de eigen wedstrijd.

Na rust kabbelde wedstrijd een beetje voort (tja, je staat 3-0 voor..), maar wist ‘s-Heerenbroek wel constant dreigend te blijven door gevaarlijke aanvallen. Daar kwamen wat speldenprikjes van HTC tegenover te staan, maar verder dan twee ballen op het beachvolleybalveld van sportcampus ‘de Pelikaan’ kwam HTC niet.

Ondertussen was er ook geen wedstrijdspanning meer op naastgelegen basketbalcourt. De jeugd van ’s-Heerenbroek stond daar (ook al) riant voor. Daarbij moet wel gezegd worden dat er met 24 groene draken tegen 3 welgebekte Zwolse ‘ Hammers’ het ook niet heel eerlijk spelen is…. Eindstand was overigens 101 – 82 in het voordeel van de groene Ultra’s.

Met nog een halfuur te spelen en verse wissels wist ‘s-Heerenbroek uiteindelijk ook door te drukken. HTC leek het ook wel best te vinden en daardoor mochten Jesper (0-4), Rob (0-5) en Max (0-6) de score opschroeven. Leuke feitjes waren dat de vader van Jonno het compleet eens was met zijn gele kaart (praten) en iedereen op het complex dit ook mocht weten. Max mocht zijn eerste competitiegoal maken voor ‘Ut Eerste’. Dit vierde hij op een ludieke manier samen met Rutger bij de wisselbank door een snoepje te eten?!?! De jeugd heeft de toekomst!

Na de wedstrijd werd er onder leiding van zanger Antoon Wolters (volgende week ook onze entertainer) nog even fijntjes de overwinning gevierd. Met name danseres Rein viel goed in de smaak bij ‘s-Heerenbroekers, wat menig voetje en vingertje wel heen-en-weer heeft laten bewegen! Complete gekkenhuis!

Goed, nu weer wat serieuze dingen:
Komende zaterdag is het dus zover; DE kampioenswedstrijd tegen nota bene Wilsum. In het begin van het seizoen is er wel eens gekscherend over gesproken in de kleedkamer; ‘Het zou wat wezen hé, in de laatste thuiswedstrijd tegen Wilsum kampioen worden’. Nou mensen, dit is dus echt de werkelijkheid…

’s-Heerenbroek heeft in principe aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden (2 punten voorsprong en het doelsaldo is met 11 doelpunten beter dan CSV’28), maar daar gaat ’s-Heerenbroek natuurlijk niet voor! Helemaal niet in een derby thuis tegen Wilsum, waarbij de uitwedstrijd ook al gelijk eindigde. In deze wedstrijd had ’s-Heerenbroek echt mogen winnen en had de vlag sowieso 1x (onterecht) omhoog gestaan bij een ’s-Heerenbroeker goal (dit werd later op de avond nog eventjes fijn gemeld). Nogmaals dank voor deze sympathie! De herinnering blijft…!

Het gaat natuurlijk wel lastig worden, want Wilsum speelt ook nog om lijfsbehoud in de 4e klasse. Daarbij is Wilsum ook een stugge ploeg die het minste hebben verloren van alle competitieteams (3x) en de meeste gelijkspelen hebben behaald (10x). En wat is er nou mooier om het kampioenschap van je derbygenoot (proberen) te verpesten. Iets wat ’s-Heerenbroek in vroegere jaren ook een keer gedaan heeft bij Wilsum.

Voordeel is misschien wel dat Alcides ook nog om lijfsbehoud speelt en thuis onze directe concurrent CSV ’28 ontvangt! Al met al een leuke en spannende middag. En derby’s blijven derby’s dus kunnen er soms gekke dingen gebeuren.

Om nog even op het (mooie) krantenartikel aan te sluiten van de Stentor (waarin Martin zijn preek talent maximaal profileerde); Vrijdagavond begint de voor(pret)bereiding van de wedstrijd al op de bruiloft van Wiljen en Lisa, maar zaterdag MOET het gaan gebeuren. Deze selectie weet zelfs zonder alcohol een feestje te kunnen maken..

Om maar met een metafoor te eindigen zoals Wiljen afgelopen zaterdag zelf heeft gedaan op de boerderie; Het hele seizoen is er gras gemaaid, geschud en geharkt. Zaterdagmiddag liggen de dikke zwill’n al klaar op het hoofdveld van het Broekerland en kan er eindelijk ingemaakt worden! Dus ’s-Heerenbroek, trap de dikke New Holland (poah!) met Schuitemaker opraapwagen maar aan en GA HET GRAS OOGSTEN!!

Gaan wij zaterdag 20 mei clubhistorie schrijven voor onze vereniging en het dorp? Gaan wij het gras (voor de regen) op de bult en onder het plastic krijgen? De weersomstandigheden lijken perfect voor een mooie middag INKUUL’N en om 14.30 gaat een volgepakt ‘Broekerland’ het allemaal meemaken. Rond 16.15 weet iedereen of de platte wagen van stal gehaald kan worden en er een gigantisch feest mag beginnen of juist niet…. Maar wij hebben er zin in!

Verslag: Sander Wennemers