KHC en ASV Dronten komen niet verder dan weer een gelijkspel

KHC en ASV Dronten lijken een patent te hebben op het gelijkspelen. Nu leken de punten in Kampen te blijven, maar in blessuretijd ging het alsnog mis voor KHC. De laatste 2 competitieronden moeten allemaal tegelijk beginnen, en tot overmaat van ramp werd dus 100 meter verderop de stadsderby Dos Kampen – Go Ahead Kampen gespeeld. Onze voetbalbond KNVB zou hier toch eens rekening mee moeten houden, ook het gelijk thuis spelen met onze buurman Dos Kampen is een ergernis van beide voetbalverenigingen.

De wedstrijd tegen ASV Dronten ging redelijk van start voor beide teams. De 1e kans was voor de bezoekers, die een harde inzet rakelings over zagen gaan. KHC kreeg in de 13e minuut de 1e mogelijkheid de score te openen, maar de inzet van Boaz Smits ging ongecontroleerd hoog over. Enkele minuten later had Karim Gabara KHC op voorsprong kunnen zetten maar zijn harde inzet belande in de handen van de doelman. Halverwege de 1e helft nog een mogelijkheid voor ASV Dronten, waarbij een verdediger van KHC de bal bijna in eigen doel werkte. Gelukkig voor KHC wist doelman Steven Vonk erger te voorkomen. In het verdere vervolg nog wat kleine kansjes over en weer, maar gescoord werd er niet voor rust.

Na de thee spaarzame kansrijke momenten. ASV Dronten kreeg nog de beste kans, maar vond tot 2 x toe doelman Steven Vonk op zijn weg. Het venijn zat met name in de slotfase van de wedstrijd. In de 83e minuut speelde Leroy Knol de bal op Burak Alp, die vervolgens knap af ronde. Hierna nog een prachtige kans voor de in het veld gekomen Tom Diender. De oud speler van het 1e moest wegens de blessuregolf nog een keer opdraven. En zowaar leek hij nog tot scoren te komen ook. Maar zijn harde inzet ging rakelings naast. KHC wou in die fase teveel, en kreeg in blessuretijd de deksel op de neus. Bij een hoekschop stond het even niet goed en wist ASV Dronten toch nog langszij te komen, en pakte door deze treffer een periodetitel binnen. Dit werd natuurlijk uitbundig gevierd door de Drontenaren. Enkele minuten later klonk het eindsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Stan Smit uit Raalte.

Resumerend: KHC heeft het ondanks de vele blessures eigenlijk prima gedaan. Jammer dat er even onoplettendheid was in de slotfase. Voor KHC stond er niet zoveel meer op het spel, en dat was merkbaar. ASV Dronten wint door het gelijkspel een periode titel, en Quick’20 pakte de titel door thuis met 2-0 te winnen van Noordscheschut. Volgende week de laatste speelronde. Voor KHC staat de stadsderby uit bij Go Ahead Kampen op het programma. De sportieve eer staat daarbij hoog in het vaandel bij KHC. Wint KHC de laatste wedstrijd dan is het de hoogst eindigende Kamperclub in de 1e klasse E. Winst voor Go Ahead Kampen zal naar alle waarschijnlijkheid een periodetitel op leveren.

De wedstrijd op Sportpark Middenwetering begint ( let op ) om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Luuk van Zuijlen uit Wijchen.

Verslag: Tjibbe van Dijk
Foto’s: John Zoetebier