Go-Ahead wint stadsderby van DOS en doet goede zaken in de 3e periode

Foto: Irma Wessels

Afgelopen zaterdag deed Go-Ahead Kampen hele goede zaken door met 1-5 te winnen in de stadsderby tegen DOS Kampen. Een overwinning tegen de rivaal is natuurlijk altijd fijn, maar door de zege en de gelijke spelen van Hulzense Boys en ASV Dronten is GAK dicht bij het binnen halen van de 3e periode. Bij winst tegen KHC gaan de rood-gelen de nacompetitie in. In de 1e helft leek het er niet op dat er zo’n grote uitslag op Sportpark ‘’de Maten’’ zou ontstaan. DOS Kampen en Go-Ahead Kampen speelden beiden in een veel te laag tempo. In de 12e minuut kwam GAK op voorsprong. Na een corner viel een afvallende bal voor de voeten van Rutger Koopman en hij tikte de 0-1 binnen. In de 20e minuut kwam DOS Kampen op gelijke hoogte. Ayoup Lakhloufi schoot de bal vol in de bovenhoek, 1-1. In het restant van de 1e helft heel weinig mogelijkheden, ruststand 1-1.

Ook in de 1e 25 minuten van de 2e helft viel er weinig te beleven voor de circa 2000 toeschouwers. In de 72e minuut viel de 1-2. Jarni Koorman kopte een voorzet van Maxwell van Dijk prima binnen. Daarna begon Go-Ahead Kampen eindelijk goed te voetballen en DOS Kampen kon het allemaal niet meer belopen. Na 74 minuten spelen besliste Maxwell van Dijk de wedstrijd. Hij schoot de bal vanaf circa 20 meter prachtig in de verre hoek, 1-3. In de 81e minuut maakte Wilbert Wessels zijn 26e treffer van dit seizoen. De spits kopte een voorzet van Nico Veldman binnen, 1-4. Na 86 minuten spelen wist ook aanvoerder Dennis van der Wal te scoren. De centrale verdediger kopte een corner van Nico Veldman snoeihard binnen. Zo eindigde deze stadsderby in een 1-5 overwinning voor de rood-gelen.

Aanstaande zaterdag staat er wederom een stadsderby op het programma, want KHC komt op bezoek op Sportpark Middenwetering. De ploeg van hoofdtrainer Kenan Durmusoglu beleefd een prima seizoen en de blauw-witten staan keurig op de 6e plaats met 40 punten uit 25 wedstrijden. Er werd dit seizoen slechts vijf keer verloren en dat is een knappe prestatie. Afgelopen zaterdag speelde KHC met 1-1 gelijk tegen ASV Dronten. Clubtopscorer is Leroy Knol met 10 doelpunten.

Overige wedstrijden in de 1e klasse E:
* DZOH – Quick’20
* ASV Dronten – SVZW
* Epe – WHC
* Hulzense Boys – DOS Kampen
* Achilles’12 – VV Heerenveen
* Noordscheschut – SVI

We zijn inmiddels alweer aanbeland bij de laatste speelronde (26) van dit seizoen in de 1e klasse E. Go-Ahead Kampen – KHC is natuurlijk een mooi affiche om mee af te sluiten, maar voor GAK kan het seizoen nog eindigen met een periodetitel. De voorsprong in de 3e periode op Hulzense Boys en ASV Dronten bedraagt één punt. Bij winst zijn de rood-gelen verzekerd van een plek in de nacompetitie. KHC is uitgespeeld, maar kan bij winst nog wel op doelsaldo boven Go-Ahead Kampen eindigen en daar zullen de blauw-witten zeker motivatie uit gaan halen. De wedstrijd op ons eigen Sportpark ‘’Middenwetering’’ begint om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter L.W. van Zuijlen. Ik verwacht een interessante en intense pot voetbal met zoals het nu lijkt prachtige weersomstandigheden. Deze kraker mag u absoluut niet missen. Tot zaterdag !!

Door: Robert Hamer.