‘s-Heerenbroek schrijft geschiedenis en is kampioen in 4E ( na 1-1 gelijkspel tegen Wilsum )

Foto: Wim van Dam

Zaterdag – Deed ik niets dat ook wel later mag
Zaterdag – Zag ik de week die in het water lag
Maar zaterdag – Zaterdag
Ben ik vrijer dan de rest

Zo zingt BlØf een ode aan de mooiste dag van de week (Maar dat is dan weer een liedje van een ander duo). Voetballen in/met de 1e selectie, was en is elke zaterdag weer iets om naar uit te kijken. Een selectie met vrienden en mannenbroeders, waarin iedereen niet 2 maar 3 helften volle gas gaat om een fijne dag met elkaar te beleven.

De derby moest het mooie slotakkoord worden. Een slotakkoord van een prachtig seizoen in de 4e klasse waar het kampioenschap kon worden behaald. En een slotakkoord van 22 jaar Meuleman in het eerste. Met dochter Lynn als pupil van de week, mooier kon haast niet.

Meule, kende op 8 april tegen Alcides een Steven Gerrard momentje, welke echter minder fataal afliep dan het slippertje van zijn idool. Liverpool verspeelde op die 27e april 2014 het kampioenschap, ‘s-Heerenbroek bleef echter nog in de race, mede doordat ook CSV punten verspeelde. Nu op 20 mei, staat dan de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma, nota bene de IJsselderby, waarover al vroeg in het seizoen werd gezegd; “mooier kan niet thuis tegen Wilsum kampioen worden…”

Om alvast in de goede sfeer te komen had zo ongeveer iedere ‘s-Heerenbroeker een groen shirtje of een groene vlag aan het huis gehangen en ook bij de Kandelaar stond alles al klaar voor een historisch moment. Ook de Greenarmy is de afgelopen week van vuurwerkhandelaar naar vuurwerkhandelaar gereden. En zodoende kon onder luid gejuich en begeleiding van vuurwerk en groene rook het veld van het zeer goed gevulde Broekerland worden betreden.

Nadat dochter Meuleman had gescoord uit de aftrap van vader Meuleman konden beiden plaatsnemen in de dug-out. Helaas voor Lynn had de technische staf geen basisplek voor haar vader bedacht. Maar nog voordat ze goed en wel hun plek hadden ingenomen, werd alweer juichend de dug-out verlaten. In de 4e minuut zette Rob Henniphof namelijk de 1-0 op de borden. Vooraf was al besproken dat de Wilsummer goallie nog wel eens lang wacht met het wegschieten van de bal en daarom was ook het strijdplan om goed druk te zetten. Dit deed Henniphof dan ook en hij veroverde de bal en schoot deze tegendraads binnen. (de actie is ook fantastisch vastgelegd met een drone en is te zien ergens op de social media kanalen van de vv). Een droomstart voor de groene draken!!!

Enkele minuten later werd Jesper goed diepgestuurd en kwam hij 1-op-1 met de keeper. Deze wist zijn blunder te herstellen en voorkwam dat ‘s-Heerenbroek al heel snel op een 2-0 voorsprong kon komen. Helaas voor ‘s-Heerenbroek zakte het elftal hierna wat weg en wist men nog maar slecht onder de druk van Wilsum uit te komen. Ook door de tegenwind was het bij vlagen lastig om de bal naar de voorste linie te krijgen.

Ondergetekende schiet normaliter een bal graag naar de linksbuiten, onder het motto, doe er als aanvaller maar wat mee, dan is die weer ver weg bij de goal. Maar In de 12e minuut dacht hij anders, Rob kwam de bal vragen, maar de inspeelpass naar de spits kwam niet ver en werd onderschept door de rechtsbuiten van Wilsum. Een goede voorzet en niet kordaat verdedigen resulteerde in de 1-1.

De wedstrijd verliep vervolgens zoals het er in een derby tussen ‘s-Heerenbroek en Wilsum vaak aan toe gaat. ‘s-Heerenbroek heeft het lastig met de fysiek sterke Wilsummers en komt er voetballend niet goed genoeg onderuit. Wilsum zoekt met lange ballen naar kansen en verder is elke (onterechte) corner een groot risico met de Wilsummer luchtmacht. Over en weer worden er nog wel wat kansen bij elkaar gespeeld maar het net wordt, ook door goed optreden van de verdedigende stellingen aan weerszijden niet meer gevonden. De grootste kans was vlak voor rust voor de Wilsummers, de linksbuiten kon bij de 2e paal vrij inkoppen maar kopte niet tussen de palen…

In de 2e helft wist de ingevallen Daan Boersma nog een grote kans bij elkaar te spelen, zijn vlammende schot kon door de doelman ternauwernood worden gekeerd, de rebound wisten de 2 insnellende ‘s-Heerenbroekers echter niet om te zetten tot een doelpunt. Verder bleven grote kansen eigenlijk uit en was het billenknijpen en uitzitten tot het einde van de wedstrijd.

Wilsum gooide er in de laatste minuten nog een waar slotoffensief uit en ging over naar een 3-3-4 formatie. Voor de oranjehemden stond er competitief niks meer op het spel, maar de eer voor een overwinning en de nodige kratten (zelfs pallets!) bier die beloofd waren, gaf de Wilsummers aandrang om opzoek te gaan naar de overwinning. Gelukkig viel er geen treffer meer en was het na 90 minuten en een beetje over en uit.

Nog even een kort moment van spanning, had CSV er niet toevallig toch genoeg gescoord? Maar toen bleek dat dat niet het geval was, barstte de ontlading uit. KAMPIOEN!!!!!! Een groot feestgejuich klonk op, de green army kwam het veld op en alle spelers waren uitzinnig van vreugde!

Na een aantal foto’s, kannetjes bier en champagne was het tijd voor de officiële huldiging; Een toespraak van de KNVB, medailles en daarna als collectief een bedankje naar alle supporters! Vervolgens op naar de mooi opgepoetste vrachtwagen van De Groot diervoeders voor een rondje door het dorp. Met het nodige passen en meten wist chauffeur Van Ittersum ons het dorp door te leiden.

Op de bruiloft van Wiljen en Lisa had de selectie een nieuw lied geleerd “ik Wil-jen blijf bij me…” dit werd luidkeels gezongen en ook “Wij gaan het zwembad in!!” Max had toegezegd dat bij een kampioenschap er een duik bij hun thuis in het zwembad kon worden genomen. En zo gebeurde het ook, de vrachtwagen stopte voor huize Postma en het voltallige team dook het bad in! Foto Tennekes was ook al ingelicht en maakte de prachtige foto.

De festiviteiten vonden verder plaats bij de Kandelaar. Met onder andere een speech van de nieuwe en de oud voorzitter én ook de uitreiking van de schaal was het één groot feest. De schaal was een geliefd object om mee op de foto te gaan. En nagenoeg iedereen heeft wel een foto gemaakt met de schaal!

Complimenten aan de selectie en staf van CSV, een grote touringcar stopte op de Bisschopwetering en de ploeg uit Stadshagen stapte uit om de ‘s-Heerenbroekers te feliciteren met het kampioenschap. Vanuit ‘s-Heerenbroek werden de jongens met veel succeswensen in de nacompetitie én een kratje bier weer op pad gestuurd.

Een fantastische zaterdag, Een historisch moment in het 51 jarig bestaan van de club.
Kampioen in de 4e klasse
Periode kampioen in de 1e en 3e periode
Minste tegendoelpunten in de gemeente Kampen
Dan rest mij nog een aantal bedankjes;

Aan hoofdsponsor Kok verhuur voor onze mooie groene shirtjes en Roellie voor dat we ze wekelijks weer schoon aan kunnen trekken.
Aan supporters die wekelijks aan de lijn stonden, uit en thuis, in zomerse omstandigheden of in de stromende regen. Aan de greenarmy voor het spektakel wat jullie er langs de lijn van maken, jullie geven net dat beetje extra energie!!

En aan een ieder die op welke manier dan ook zijn/haar (onzichtbare) bijdrage heeft geleverd aan dit kampioenschap! De komende maanden kunnen we nagenieten van deze dag, en dan langzaam gaan voorbereiden op de 3e klasse. Waar het aan de mannen is om zich opnieuw in de selectie te spelen en aan te tonen dat de promotie géén toevalstreffer was en de 3e klasse bij ons past. Hopelijk zien we jullie dan ook weer terug langs de lijn!
én nog 1x “wij zijn kampioen, wij zijn kampioen!!!”

Verslag: Sander Wennemers